SovmorgonI morse vaknade Vidar som vanligt mellan 5 och 6 och ville inte riktigt somna om. Men efter att han ammat somnade både han och jag i stora sängen, och sov ända till halv nio! Sen låg vi och myste en stund innan vi gick upp runt 9. Lyx! :)

I dag blir det sillunch på landet och sen Valborgseld.

Nya brallor

I kväll var alltså jag och Vidar hemma hos Camilla och kollade på Blingo-kläder. (Nej, jag somnade inte, bara nästan. :)

Det fanns många fina kläder, som var lätta att kombinera. Svårt att välja... Men till slut blev det två par byxor i alla fall.

Ett par puffbyxor och ett par pantalonger:


(Klicka på bilderna för större versioner.)

De kommer att vara lite stora ett tag, men Vidde kommer kunna ha dem när han lärt sig krypa och gå, och då krävs det kanske byxor med bra kvalitet (som jag hoppas att dessa är...).

Vidar var jättesnäll medan vi var där, och spanade in och charmade de andra gästerna. Förutom han var det bara ett barn där (utom Camillas tre då, men de höll sig undan på övervåningen). En liten tjej på 13 månader, som blev förtjust i Vidar. Eller kanske mest i hans napp och de leksaker han fick låna... :)

Trött

Sedan Maria kom hem har Vidar varit på bättre humör. I går var han och jag på promenad med Anna-Lena och Emelie. Vi fikade på Tingsgården och Anna-Lena bjöd småttingarna på majskrokar. Vidar åt upp sin på fem sekunder, och gick sedan snabbt över till att stjäla Emelies... Så han fick en till, och en till... Nästa gång får vi ta med en hel påse för att bjuda igen. ;)

I går kväll gick jag och la mig strax efter tio, men är ändå trött som ett lik i dag. Det är konstigt. Jag är tröttare än på länge, nu när Vidar sover bättre än nånsin på nätterna... Han somnar som vanligt vid 18.30, och sover nästan utan avbrott till 6-tiden. Man kan behöva ge honom nappen och stoppa om nån enstaka gång.

Men det är ju inte bara han som kan störa nattsömnen. Vi har ju två katter också. Och vanligtvis ser de till att jag vaknar och måste gå upp ett par gånger varje natt för att se vad de härjar med...
Det vore intressant att se när man skulle vakna, om man fick sova helt ostörd nån natt. Men det är väl bäst att inte testa, risken finns att det skulle vara så skönt att man aldrig vaknade igen...
Men som sagt, man ska inte klaga, många föräldrar har det BETYDLIGT värre. Så jag klagar inte. :)

I kväll ska Vidar och jag (Maria jobbar) på Blingovisning hos Camilla. Får se om det blir några inköp. Eller om jag somnar innan vi ska iväg...

MorgonlurVärldens sötaste lilla älskling sover frukost tillsammans med sälen Selma.

Direkt på godbitarna


Och vi som tänkte dölja det här skåpet för Vidde så länge som möjligt... @ Yahoo! Video

Gnälldag


Nu grönskar det! Vidar på balkongen. Med "kattspaljén" bakom sig.


Maria är på kurs i Hallsberg i två dagar. Och Vidar är en surkart. Antingen är han alltid det när Maria är borta, eller så uppfattar jag det bara så. Eftersom jag måste underhålla honom 100% av gångerna han är sur. Samt mata, byta blöja, natta, etcetera.
När man är två vuxna hemma pratar man ju med varandra, vilket Vidar verkar tycka är trevligt. När man är ensam med Vidar måste man ju prata med honom om det ska pratas. Vilket ju är trevligt, men man får ju inte så intellektuellt stimulerande svar direkt. Man får snarare en känsla av att man pratar med sig själv...

Normalt sett brukar Vidar sova 2-3 gånger på dagen, 1-2 timmar åt gången. I dag har han sovit max en halvtimme varje gång. Sen har han vaknat, gråtit och fått komma upp. Men fortfarande varit trött och inte velat göra nånting. Inte stå i gåstolen, inte ligga i babygymmet, inte sitta i babysittern. Bara bli buren.

Sen läser jag Annika Lantz "9 1/2 månad". Hon har ett kolikbarn.
Och tittar på Sjukhuset där en 1,5-åring ramlat och slagit i huvudet så han måste åka ambulanshelikopter. Och en liten, alldeles för tidigt född bebis ligger i respirator och inte kan andas själv.
Det är inte så synd om Vidar som han tror. Och inte så synd om mig som jag tror...

Kanske har en del av gnälligheten att göra med att (minst) två nya tänder är på väg. I överkäken den här gången. Vi har premiärborstat dem i dag.  :)  (Det där om borstningen skrev jag bara för att
Anna-Lena läser den hör bloggen ibland. Hon är tandsköterska...)

I dag har vi i alla fall varit ute på en liten promenad, som inbegrep besök i Eskilsparken. Där fick Vidar för första gången gunga! Och han älskade det! Jag fick sätta honom bakochfram i babygungan för att han skulle sitta stadigt, sen var det bara att putta igång honom.
Det var nog inte sista gången vi var där och gungade. :)


Vidar gungar @ Yahoo! Video

(Observera att "mamma" som hörs i slutet av filmen tyvärr inte kommer från Vidar. ;)

Det blev också ett besök på klädaffären "På Hörnet" där Vidar fick ett regnställ, ett par sandaler, en "dregelsjal" och en pyjamas, för totalt 157 kronor. Regnstället ska han ha i höst, då man får anta att 1) Vidar kan gå, eller åtminstone krypa, 2) det kommer att regna, och 3) Vidar kommer att befinna sig i vattenpölarna.

Balkongfika

När man går på stan går det givetvis inte att låta bli att shoppa lite till Vidar. ;)
I dag blev det en gosig tröja - i storlek 98/104. Fanns ingen annan storlek, så Vidde får vänta ett par år innan den är lagom. :) Och två härliga bodys - varav en med Fem myror-motiv. Den var i storlek 80 och den andra 74, men de var exakt lika stora! Jag tror snarast att de är 80 båda två, så de passar väl framåt sommaren... Och sen ett par söta strumpor också.
När Maria kom hem från jobbet blev det fika i solskenet på balkongen. Vidar gick efter en stunds övertalning/distraktion med på att ha kepsen på sig. 
Distraktionen bestod av majskrokar, som synes.


Med en schysst galge kan man ha skoj länge. Eller en stund i alla fall...

Bryllingar på besök

I går kom Vidars bryllingar Liam och Julia på besök, tillsammans med sina föräldrar Anna och Tommy.
Julia är 1,5 månad äldre än Vidar, och tyckte det var jättekul att få leka med lite nya leksaker!


Julia och Vidar. (Skulle ju blivit en finare bild om de satt bredvid varandra, men, hmm, ja...)

Liam å sin sida tyckte det var jättekul att få köra runt nån annan än sin lillasyster i gåstolen.
Vidar ser lite skeptisk ut.


"Men, vem kör egentligen?"I dag var Vidar på besök på mamma Rebeckas arbetsplats, och fick träffa hennes skäggiga kollegor.


"Wow, så där mycket hår i ansiktet har ingen av mina mammor!"

Hos Allan

I dag var vi hemma hos Mia, Elizabeth och Allan (i "regnbågsfamiljegruppen") och fikade. Det är lite mysigare att fika hemma hos varandra än att träffas i Palatzet varje gång...

Allan är en månad yngre än Vidar och hade en massa roliga leksaker som Vidar kollade in.


"Mamma kolla vilken konstig boll. Den ser inte som min, med en rolig gubbe med handtag på!"


Vidar hade dock lite problem med en anfallande plyschelefant...

Sen åkte vi till Silvan och köpte 100 kilo sten till växthuset. Kommer bli finfint!

Sen storhandlade vi på Willys. Okul tyckte Vidar.

Sovandet då? Jo det går skapligt. Han vaknar några gånger per natt, men somnar om så fort man stoppar om honom.
Och han får ingen mat mellan ungefär 18.30 (välling) och 06 (amning, mest för att förhala uppstigningen...).
Utom om han vaknar när vi går och lägger oss vid 22-23-tiden, då får han amma. Men det händer inte så ofta.

Börsklipparen

När andra bebisar får brev
handlar det om vällingreklam
eller kallelser till BVC...När Vidar får brev handlar det förstås om aktieutvecklingen. Vad annars?

Bilkille

MMS

Vi är på Toyota och byter till sommardäck. Vidar passar på att kolla in lite nya kärror.


Nattens sömn. Eller inte.

I natt fick Vidar inte mat mellan 23 och 06.
Det hade ju varit finfint för mammornas sömn (särskilt Marias, som kom hem från jobbet kl 01) om han även sovit under den tiden.
Men inte. Han vaknade femtielva gånger och mammorna turades om att gå upp och stoppa om.
Dessbättre somnade han om ganska fort varje gång. Men det kändes som ett evigt rännande...

Blivande botaniker?

Natten till i dag fortsatte sömntestet.
Med den skillnaden att Vidar inte vaknade som vanligt mellan 22 och 23.
I stället sov han till från 18.30 till 03.30!
Sen vaknade han igen klockan 6 och tyckte det var dags att gå upp. Det tyckte inte hans mammor. Men vad hade de för val...

I kväll har Vidar redan vaknat och fått mat. Nu återstår att se hur länge han sover. Vaknar han så ska han inte få mat, utan bara stoppas om.I går var jag säker på att Vidar upprepade gånger sa ordet "akleja" i sitt joller!
Oftast bara "ja"-delen av ordet i och för sig, men flera gånger lät det som han sa hela ordet.

Vad kommer härnäst?
"Trädgårdsmästare"?

Solhatare


När Vidar tycker att det dröjer för länge med maten tar han en tugga av tallriksunderlägget...

I dag har det varit ett fantastiskt vårväder. Mammorna har lapat sol på balkongen, tillsammans med katterna, som nu hindras från att ramla ner från tredje våningen av ett rejält spaljéstaket.
Den enda som inte riktigt uppskattar balkonglivet är Vidar. Han hatar solen.
Så i dag plockade jag fram skärmmössan som han egentligen ska ha i sommar. Den funkade urbra. I 20 sekunder. Sen hade han tagit av sig den.
När man är 7 månader är man tyvärr för liten för att förstå orsak och verkan. Samt sitt eget bästa. Så Vidar irriteras över solen, samt drar av sig kepan.
Nåja. Det var ju inte olösbart. På med ett par tumfria vantar så lyckades han inte dra av sig mössan. ;)
(Jag tog bilder på Vidar i den fina skärmmössan, men hade visst inte minneskortet i kameran...)


Vidar visade i dag ett av sina sällsyta rull-från-mage-till rygg.
Dessvärre rullade han rakt in i dörren till frysen...


Sen var vi ute på promenad i det härliga vädret, och träffade på kollega
Mats och hans fruga Frida och deras lille Rio, fem veckor. Som vanligt när man träffar på så unga individer (syftar på Rio alltså ;) så betvivlar man stakt att Vidar någonsin varit så liten. Men det har han ju bevisligen...


Vidar, knappt 5 veckor.

Sömntest

I går var det tänkt att vi skulle ordna fika för föräldragruppen.
Det blev inte riktigt så.
Ingen kunde komma.
Men de är ju inte de enda vi känner med bebisar! Så lite snabbt samlade vi ihop ett annat gäng bebisar med mammor. Marias gamla kompis Annis med lilla Ellinor, samt två mammor från regnbågsgruppen i Skiftinge - Jennie med Sam och Mia med Allan.


Vidar undersöker dammsugarslangen (ja han har pyjamas på sig, bilden togs inte vid fikat :).
Allan i mamma Mias knä."Gamlingarna" i gänget: Ellinor och Sam, 9 respektive 10 månader. Vidar ligger och krälar bakom Ellinor.
Härom dagen var vi på BVC för 7-månadersvägning och mätning.
Då tog vi upp det här med att Vidar fortfarande äter flera gånger under natten. Barnmorske-Tuula sa att barn över 6 månader inte ska behöva vakna och äta på natten. ("Säg det till Vidar, inte till oss", tänkte vi...)
Men hon hade i alla fall lite förslag på hur vi ska få bort nattmatningarna. Vi har ju börjat stoppa om honom utan att mata när han vaknar vid 22-tiden. Det tyckte hon inte. I stället ska han få mat då (när vi ändå är vakna) för att sedan förhoppningsvis sova resten av natten. Om han vaknar ska vi stoppa om, prata lite lugnande och sen gå därifrån. (Hon tyckte att han ska ha eget rum, men dit har vi inte kommit än...)

Vi testade i natt. Vidar vaknade kl 23 och fick mat. Somnade om.
Vaknade kl 01, Maria (som inte "kommer med maten") gick upp och stoppade om. Vidar skrek. Maria la sig. Efter 20 minuter tystnade Vidar och somnade.
Vaknade igen kl 03. Samma procedur igen.
Vaknade åter kl 04.30. Samma procedur, men han somnade om mycket fortare.
Vaknade igen 06.30 och fick amma.

Godkänt resultat första natten tycker vi!


En given affärsidé!

Om några månader är det dags att börja jobba igen.
Då jag är anställd på en morgontidning, ter sig ju varken nutiden eller framtiden särskilt munter.
Men efter en tid som småbarnsförälder får man ju perspektiv på saker, och jag har nu kommit fram till en affärsidé!

När man har småbarn har man ju sällan möjlighet att läsa sin morgontidning. Antingen går hela frukosten åt att mata/torka/leta efter skeden/byta blöja. Eller så är helt enkelt tidningen uppäten innan man hinner läsa den.

När man sen står där och byter morgonens tredje bajsblöja, börjar man fundera över varför blöjor ser ut som de gör. De har oftast en liten barnslig figur frampå. En nallebjörn eller ett rosa lejon eller i bästa fall Kakmonstret. Varför? Ungen ser ju i alla fall aldrig sin blöja framifrån. Och barn är dessutom för små för att uppskatta gulliga figurer under större delen av sin blöjperiod.

När man slår ihop dessa betraktelser, kommer man fram till det uppenbara:

Man ska givetvis börja trycka tidningsartiklarna på blöjor! Och i stället för att tidningsutdelarna slänger in en tidning i brevlådan, får man ett fempack med blöjor levererat till dörren. En blöja med lokalnyheter, en med inrikes, en med utrikes, en med sport, en med nöje och serier.
Bingo! Föräldrarna hinner plötsligt uppdatera sig i nyhetsflödet, och morgontidningen har plötsligt skaffat sig många nya potentiella läsare!

Kom ihåg var ni läste det först!


Exakt hur smart som helst!

Mer sitträning


Vidar provsitter Max hemmabygge på Idö.

I natt sov Vidar mellan 19 och 04, utan avbrott! Nio hela timmar alltså. Väldigt skönt. :) Eller inte. Jag vaknade klockan 3 av att jag höll på att sprängas, så jag fick pumpa ur lite... Men annars så. :)


I dagsittränade Vidar lite igen. Och det gick ganska bra. Han kan sitta själv långa stunder. Om han själv vill. Men han måste vara sysselsatt med något, som att pilla på en leksak. Annars kränger han med hela kroppen.

På eftermiddagen blev det storhandling på Coop Forum. Förhoppningsvis innebär det att vi slipper småhandla varenda dag...
Vidar satt i babysitsen i kundvagnen och var nöjd mest hela tiden. Särskilt när han fick leka med en stor härlig plyschkudde!

En tripp till Plantagen blev det också, så nu ska vi äntligen få lite fason på balkongen här hemma.

Vidar har intensifierat tilltaget att bita mig när han ammar. Så nu innebär inte amningen längre en mysig och avspänd stund, utan ett nervöst väntande på den där sylvassa tanden.
Stick in ett häftstift underifrån i bröstvårtan så får ni en aning om hur det känns...
Eftersom Vidar inte använder sin tand till att tugga nämnvärt, så slits den inte ner, utan är vass som en avslagen tand ungefär.
Och när han biter mig så rycker jag till förstås, varpå Vidar bryskt rycks ur sitt gosande, blir livrädd och börjar galltjuta...

Det ska böjas i tid...


En lokförare och en blivande.

I går hade Eskilstuna storfrämmande av ett ångtåg från Stockholm, som åkte Mälaren runt.
Tågnördar som vi är, åkte vi givetvis in till stan för att spana in det hela. Tåget stod på bangården medan resenärerna hade lunchpaus.

Senare på eftermiddagen muppade vi ännu mer, och åkte till den nya stationen (där man dock inte kan stiga på eller av tåget) i Barva och såg tåget stånka förbi in action. Mäktigt!


Man kan ju inte sitta kvar i vagnen när det finns nåt så spännande som ett ånglok att titta på!I lördags var vi i Skogstorp och åt härlig påsklunch.
Vidar åt kyckling. Av plast.
Så här påskfin var Vidar på påskafton!

Påsk på landet

MMS

Vi har inlett påskfirandet på landet med en långpromenad. Därefter fick Vidar träffa sin morfars moster Nenne som var på besök. Det var inte lätt att ta bild på dem med mobilen, eftersom en av dem aldrig satt still...


Från när och fjärranSom vissa extremt uppmärksamma bloggläsare har upptäckt, så har vi lagt till Feedjit på den här bloggen. Det är en lista på varifrån läsarna kommer. Både från vilken ort och från vilken hemsida (om man länkat sig hit via en annan sida).
Listan syns till höger på sidan en bit ner, under draken som talar om hur gammal Vidar är...

Det är intressant att studera den där listan. Särskilt som så många verkar komma direkt hit, utan att ha klickat på en länk på nån annan sida. Den senaste stunden har det varit besökare från Steinkjer (Norge), Umeå, Boden, Västerås, Malmköping, Nyköping, Trelleborg, Strängnäs, Falun, Tärnsjö, Arboga, London, Solna, Surahammar, Kopparberg, Varberg, Skultuna, Karlstad, Skogstorp, Uppsala och Eskilstuna förstås.
I många av dessa orter känner vi inte någon, vad vi vet. Så det är ju kul att ni ändå verkar följa bloggen!
Säg gärna hej när ni tittar in, via kommentarsfunktionen!

I går morse, i dag Vidar

Daa da da da daaa daa daaa da da da, säger Vidar.

Morfar Arne som är gammal telegrafist kanske kan tolka...

Lite att växa i...


Vidar i bara lite för stora kläder...

I dag var Vidar och jag (Rebecka) på stan och fikade med Chrissan. Vidar åt majskrokar med hela kroppen och spanade nyfiket in alla människor som gick omkring inne på
21:an.

Efteråt gick vi in på MestUte, som hade rea. I 100-kronor-per-plagg-korgen hittade jag ett härligt set från Nanook. Tyvärr var det i storlek 98. Lite stort för Vidar de närmaste två åren alltså... Men kunde inte låta bli att köpa det ändå! Så nu har han en anledning att växa till sig, gossen. :)

7 månader


Vidar med några av sina 7-månaderspresenter. En bok som låter
(Vidar älskar det - mammorna tycker det är sådär) och en söt vårmössa.


I dag fyller vår lilla älskling sju hela månader!
Tiden springer verkligen iväg...
Men Vidar blir finare och finare för varje dag som går. Och lär sig mer och mer.

Här är lite om hans utveckling:
* Han sover fortfarande ganska olika mycket om nätterna. Har sovit 10,5 timme en natt, med bara ett avbrott för "omnattning" utan mat. Men oftast vaknar han mellan 22 och 23, då vi stoppar om honom igen, sen vill han ha mat runt 1 och 5. Sen vaknar han mellan 6 och 7.
* Han äter gröt till frukost, puré till lunch och gröt eller välling till middag. Däremellan ammar han. Cirka 3 gånger om dagen och ett par gånger på natten.
* Han har fått en tand som kommit upp en bit. Det verkar inte som att fler är på väg än så länge.
* Han kan fortfarande inte sitta ordentligt. När man försöker sätta honom spjärnar han med hela kroppen, eller viker sig framåt som en fällkniv.
* Han är väldigt stadig i benen och älskar sin nya gåstol!
* Han har börjat bli ganska mammig, och börjar ofta protestera när man går ut ur rummet och han inte ser en.
* Han brukar vinka med handen åt sig själv, och tittar fascinerat på handen under tiden.
* Han tittar efter tappade leksaker och flyttar saker mellan händerna.
* Han börjar förstå när saker ska hända. När man håller upp tvättvanten börjar han blinka med ögonen, eftersom han vet att jag brukar börja med att tvätta honom i ansiktet.
* Han har storlek 68-74 i kläder och cirka 19 i strumpor/skor.

Pratkvarn


Dagens promenadoutfit. Byxorna är ett fynd från loppisen i lördags.

Vidar har äntligen börjat förstå att om man rör på munnen och tungan samtidigt som man låter, så blir det roliga ljud.
Det slog igenom i går. Och i morse låg han i nästan en timme i sängen och sa "Far Ror Mor Är En Orm".
Nä ba skoja.
Men "da da da da dä dä dä dl ga ga ga gl gä gä gä wä wä wä wä" lät det ungefär.

I dag har vi varit ute på först en kort och sen en lång promenad i det härliga vårvädret. Vi avslutade långpromenaden med att följa Maria hem från jobbet. Nu badar hon och Vidar och sen ska vi ge Vidar lite välling till kvällsmat. I går drack han faktiskt en hel deciliter och sov till ett, eller när det var...

En bebis i ugnen


"Titta mamma, det är en bebis i ugnen!"

Fördelen med att ha en gåstol, är att man kan upptäcka en massa roliga saker, som man aldrig gör när man är fjättrad i en babysitter, eller ligger som en säl på golvet och sprattlar.
En väldigt rolig grej är ugnen. Det bor nämligen en bebis där inne, har Vidar upptäckt! Den är misstänkt lik honom själv, så han börjar misstänka att det är ett syskon till honom, som mammorna ugnssteker till middag.

En annan kul grej är skåpen i köket. Dem kan man plötsligt öppna. Och eftersom mammorna inte tror att det går att öppna dem mer än några centimeter, innan de slår i själva gåstolen, så får man hållas medan mammorna pysslar med annat i köket.
Men mammorna har fel. Det går jättebra att öppna hela skåpet. Och om inte mamma hade varit så blixtsnabb i tanke och handling, hade man fått känna på hur det är att få ett våffeljärn i huvudet. Det hade säkert varit intressant.


I dag blev det fiskgryta till lunch.
Mums filibabba tyckte Vidar. Precis som han tycker om det mesta ätbart som stoppas i hans mun.
Fast fiskgryta och fiskgryta... Det var väl det medan det låg i kastrullen, men efter en omgång med mixern såg det ju ut som vilken annan barnmat som helst...
Den bestod i alla fall av potatis, morot, ärtor, sej, persilja och dill, toppat med lite rapsolja.
Om mammorna skulle äta lika bra mat som Vidar, skulle till och med Anna Skipper bli nöjd. (Eller kanske inte. Ingen av oss dricker spirulinadrinkar till frukost.)I dag fick Vidde ett paket av sin kompis Teddie - en bitring med vatten i! Man lägger den i kylen så blir den sval och skön att bita på, när man håller på att få tänder.
Tack Teddie! :)

Nytt fynd

Ett till Traderafynd har det
blivit på förmiddagen.
En fin pikébody för 18 kronor. :)

Vidar - en blivande kock!

MMS

Vidar - en blivande kock!


Krånglig nattning

Efter de senaste dagarnas underbara väder, var vårkänslorna som bortblåsta idag. Grått, mulet och kallt. Vidar och jag stannade inne hela dagen. Inte bara på grund av att vagnen var genomsur...

Jag gjorde en välbehövlig städning av mitt flickrum, som numera dels används av mig, Maria och Vidar som sovrum när vi är på landet, dels är en allmän avstjälpningsplats för allehanda saker, som inte fått plats i någon av de andra allehanda avstjälpningsplatserna i huset (t.ex. lillasysters flickrum). Så det var en del grejer att släpa ut innan man kunde dammsuga. Men för besväret hittade jag två par tofflor, en låda full med gamla Kamratposten från 80-talet, samt en skum kavaj som ingen vill kännas vid.

Ikväll blev det ganska tidig nattning för Vidde. Men han var trött och gnällig så det var lika bra att ge honom gröt och natta honom.
Men när jag la honom bara gallskrek han. När jag tog upp honom blev han lugn, men så fort jag la ner honom i sängen började han att illvråla. Som att nån försökte ta livet av honom.
Han kan vara så där ibland och vi vet inte varför. Maria brukar vagga honom till sömns i famnen, men det hjälper inte. Så fort hon lägger ner honom försiktigt i sängen vaknar han och gallskriker.
Jag försökte med lite femminutersmetod ikväll, men det hjälpte inte.
Till slut ammade jag honom i sängen, och då blev han lugn och somnade. Och jag med.
När jag vaknade 45 minuter senare sov Vidar fortfarande, och jag kunde äntligen lägga ner honom i hans säng.
Men detta grundlade kvällens hemska huvudvärk. Det är ju minst sagt stressande när ens barn ligger och illvrålar medan man försöker äta sin middag...Inspirerad av syssling Anna gav jag mig i dag in på Tradera för att försöka fynda lite. Egentligen var jag ute efter en vårjacka, men det blev lite andra bud också. Hittills har jag vunnit en vit PoP-skjorta, ett par gröna PoP-byxor i manchester samt ett par blå mockasiner. Totalt 78 kr + frakt. Skjortan kostade 1 kr. :)

I morgon ska några ur föräldragruppen gå till badhuset. Det vore jättekul att följa med, men det kommer att bli stressigt att vara redo till klockan 10 på förmiddagen, när alla grejer ska packas ihop, Vidde ska matas, bytas och gärna sova förmiddag, och katterna ska fångas in i sin bur innan vi kan åka från landet... Så det får bli en annan gång.

I morgon eftermiddag kommer Maria hem också. Då ska vi åka till Skogstorp och fira
hunden Jerry som fyllt 17 medan vi var i fjällen.

Lite lätt fuktigt...

Det blev inget nytt sömnrekord i natt. Var tvungen att amma vid 1 och 5. Men bra ändå.
Vid 5-amningen hoppade båda katterna upp i min lilla säng (är fortfarande på landet) och satte sig. Så det blev lite trångt. När Vidde och jag var klara släppte jag ut katterna. Och såg att barnvagnen stått ute hela natten. "Attans, nu är den säkert lite fuktig efter nattfrosten, men inget att göra åt det nu", tänkte jag, och gick och la mig igen.

När Vidar och jag sedan gick upp klockan halv åtta insåg jag att det regnat. Nu var vagnen inte "lite fuktig" längre, utan plaskvåt... Den hamnade i duschen. Ska vi gå på promenad i dag får vi plocka fram liggvagnen igen.

Hos Liam och Julia

MMS
Liam med föräldrarna i bakgrunden.


I eftermiddags tog Vidar och jag en promenad till hans bryllingar Liam och Julia på landet. Julia var lite förkyld, så hon fick inte vara så närgången. Vidar var inte på sitt bästa humör utan gnällde mest hela tiden. Men så hade han också haft solen i ögonen nästan hela promenaden dit...
Vi bjöds på glass och smarrig chokladkaka ute i solskenet. På vägen hem somnade Vidde i vagnen, och när vi kom tillbaka var han som ett solsken, särskilt när han fick ta en tur i gåstolen igen. :) Nu har han förstått hur den funkar och kan sparka sig runt i köket. Men ibland hamnar han i en återvändsgränd under köksbordet eller halvvägs ner i mormors handväska...

Var ska detta sluta???Nyss hemkomna från barnloppis i Torshälla och Vidar testar ett av fynden - en gåstol!
Han såg fullständigt fascinerad ut när han insåg att han kunde få den att röra på sig! :)
Han har hittills mest lyckats få den att åka bakåt, men snart kommer nog Vidar och hans farkost att bli en verklig fara för tår och tassar i köket. :)

För övrigt köpte vi en Nalle Puh-tavla, två böcker, en mätbräda, ett par tjockare byxor, en pyjamas, ett mjukisset med tröja och byxor, två t-shirts, tre långärmade tunna tröjor, en skjorta, ett par mjukisbyxor och en pikétröja.
Allt för totalt 245 kronor. Det är vad jag kallar fynda... :)I natt slog Vidar sovrekord igen. Jag la honom 18.30. Vid 22 vaknade han (som vanligt) och jag bytte en kissblöja. Sen la jag honom utan att mata. Sen sov han till 5! Alltså totalt 10,5 timmar!

Helt sjukt.

Fortsätter han så här så sover han snart dygnet runt.

Besök hos grannen

MMS

Vidar och Bånke.


I eftermiddags var vi på besök hos Barbro och Bånke och softade lite i deras trädgårdsmöbel.

Vidar tyckte att det var hysteriskt kul när vi kastade iväg en goseälg som hunden Chico glatt hämtade tillbaka. Han skrattade så att han kiknade!

Sen gick vi hem och duschade och åt kvällsgröt. Nu sover Vidde - förhoppningsvis minst sju timmar i natt igen. :)


Cool kille på vårpromenad

MMS

Cool kille på vårpromenad.


I dag har det ju varit fantastiskt väder. Så Vidar och jag har varit ute en hel del. Vi har plockat fram sittdelen till "landet-vagnen" och kompletterade med fårskinnet - förstås.

Och solglasögon måste man ju ha när man är ute i vårsolen. :)


Sömntuta

Vidar och jag (Rebecka) är på landet medan Maria är i Nattavaara och åker skoter.
Och i natt sov pojken bättre än på mycket länge! Sju timmar i sträck (nästan, jag fick stoppa om honom en gång, men behövde inte mata)! Sen 3,5 timmar och sen nån timme till innan det var dags för morgonens blöjbyte. Härligt!

I dag har vi tagit en barnvagnspromenad i vårsolens sken.

Sömnseger

Vidar sov fem timmar i stöten i natt! :)

Sen vi kom hem från fjällen har han sovit ganska dåligt. Bara 1-3 timmar i taget på natten. Vilket är ganska jobbigt. Både för mig som ammar och för Maria som ibland börjar jobba väldigt tidigt, och ibland kommer hem väldigt sent.

Antagligen har han varit lite förvirrad. Efter fjällresan har vi varit på landet och sovit några nätter, och varit ute och flängt ganska mycket. Vidar har nog aldrig riktigt vetat var han kommer att befinna sig nästa gång han vaknar... Och då kan man ju ha viss förståelse för att han sover dåligt.

Men nu blir det lite lugnare några dagar. Maria åkte iväg till Boden i morse, och Vidar och jag kommer att ta det ganska lugnt medan hon är borta. Inte så mycket flängande. Bara till regnbågsträffen i Skiftinge i dag. Sen landet. Sen en sväng på
barnloppis i Torshälla på lördag...

Välling - igen

I kväll gjorde jag ett nytt försök att ge Vidar välling. Han fick en deciliter majsvälling, och drack faktiskt upp hälften. Sen tröttnade han och ägnade sig i stället åt att bita på flasknappen med sin enda tand...

Så han fick en portion gröt i stället. Nu har han sovit sedan kl 19. Minst en vecka sen han sov så länge innan första uppvaknandet.

I morgon åker Maria till Boden på långhelg med skoteråkning. Eftersom Vidar inte är så bra på skoterkörning får han, och därmed också jag, stanna hemma. Vi ska göra en massa roliga och hemliga saker som inte Maria får vara med på!

Solskenspojke

MMS

På promenad i solskenet i sittvagnen. :)


I Uppsala


Eva och Vidar spelar piano.


I söndags var vi i Skogstibble utanför Uppsala och hälsade på Marias faster Eva och hennes man Göran. De bjöd på en utsökt lunch och tyckte att det var skoj att få träffa Vidde!

På vägen hem stannade vi hos Rebeckas kusin Sofia och hennes Johan och åt rabarberkräm. De ska också få tillskott i familjen, så Vidar får en liten syssling. :)


Vidar och Filippa på nya gosetäcket. (
Här finns bilder på dem från december.)

I dag återupptog vi promenaderna med Camilla och Filippa, efter några veckors uppehåll. Hur skönt som helst att vara ute och gå i solskenet!
Efteråt fikade vi, och jämförde våra telningars framsteg. Filippa är två veckor yngre, men mycket bättre på att sitta än Vidar, som ju som bekant bara vill stå... Hon sitter stilla helt fint, medan Vidar kränger åt alla håll när man försöker sätta honom ner. Det är som att han inte har tid att sitta, när det finns så mycket runt omkring som måste utforskas. (Nu hör jag mina föräldrar i kör: "Jag känner igen det där"... ;)

Inspirerade av Anna-Lena i vår föräldragrupp, som vi var på fika hos härom veckan, har vi lagt ett täcke i ett fint påslakan som barnen får leka på på golvet. De verkade uppskatta det. Särskilt när det även låg en massa leksaker på täcket...

I måndags var vi på Ikea och shoppade loss lite. Inte riktigt så mycket som vi skulle vilja, eftersom vi måste betala sommarens Italienresa denna månad... Men det blev lite nya gardiner till vardagsrummet. Dem vi hade där tidigare har vi flyttat till kontoret. Ovan nämnda påslakan plus lite gosiga kuddar till Vidars rum blev det också. Och en taklampa till sovrummet. Sedan vi flyttade i december har vi bara haft en naken glödlampa hängande där... Nu blir det en rislampa, i väntan på att vi hittar en spot-lampa som varken är hiskeligt dyr eller måste borras fast i taket...