Kläder...

De senaste dagarna har barnens garderober fått lite påfyllning. (Ja, jag köper mycket mer till dem än till mig själv...)
 
I går gick vi för första gången till Små busar & jag i Nyfors. En ganska ny butik som säljer begagnade barnkläder. Lite dyrare än loppis, men å andra sidan snyggt och prydligt upplagt och upphängt, så man lätt hittar. Dessutom bra service. Målet var att hitta några byxor som Vidar kan ha på förskolan. I vintras körde vi med mjukisbyxor och täckbyxor/överdragsbyxor, men det funkar ju inte nu. Och alla byxor han hade i höstas är urvuxna.
Vi hittade ett par Leejeans och ett par cargobyxor - perfekt!
Sen blev det en Emilskjorta till honom också. Signe fick en jeansklänning till i sommar och en julklänning.
 
Sen tog vi en sväng förbi Myrorna också, men där är ju hopplöst att hitta nåt. Kläderna är sorterade efter färg (!) så där hänger till exempel alla blå kläder tillsammans - byxor, tröjor, skjortor, klänningar etc i olika storlekar. Det enda vettiga jag hittade var ett par randiga Polarn-tights till Signe som kanske passar i vinter.
 
I dag medan Vidar var på dagis och Maria på jobbet tog Signe och jag en promenad till stan. Målet var att köpa en present till en av Vidars kompisar som har kalas i helgen. Men mittemot leksaksaffären ligger KappAhl, som hade "3 för 2" i hela butiken. Jag hade dessutom en rabattkupong att utnyttja, så jag kunde förstås inte låta bli att shoppa lite. :)
 
Det blev ett par skor till Vidar och ett par shorts och ett par tuffa mjuka jeans till Signe.
Shortsen hoppas jag hon kan ha även nästa sommar, eftersom hon är så smal...
 
Dessutom har barnen fått kläder av mormor Laila och morfar Nisse, som har varit på Malta på semester:
Två söta klänningar, varav en med byxor till, och en t-shirt till Signe. En t-shirt och ett linne till Vidar.

Plättmums

I dag serverades plättar till lunch. Mums, tyckte Signe, och lassade in stora bitar helt själv. Inga konstigheter, nu när två nya tänder, i överkäken denna gång, börjar titta upp.


Blå favoriter

Nu har Vidars synestesi slagit till igen. Han har varken sett eller hört ett enda bidrag till årets Melodifestival, men har ändå två favoriter:
"Holland och Italien. För de är blåa!"

En till

I går sa jag: "Det dröjer inte länge innan Signe får en tand till." I dag har den tittat upp. :)


Klädorgie...

Lindenloppa i går. Ovanligt mycket barnkläder den här gången tyckte jag. Maria och Vidar koncentrerade sig på leksaker, medan jag djupdök i klädhögarna. 30 plagg blev det, till båda barnen. Runt hälften var märkesplagg - PoP, Me&I och Houdini. Det mesta köptes för att det var fint, men några "måstekläder" blev det också: Lekjeans till dagis för Vidar. Summan blev runt 500 kr.

Ett halvår senare

I dag fyller vår älskade lilla Signe sex månader! Tiden har gått så fort sedan alla helgons dag i fjol då jag vaknade tidigt på morgonen med värkar och den underbaraste lilla tös föddes några timmar senare.

I dag firade vi med en tågutflykt till Arboga med fika på Två Skator. Signe sov nästan hela tiden... Men Vidar uppskattade det. Sen fick Signe en giraffdinglis i 6-månaderspresent på Tuna Park. Där mötte vi också vår barnmorska från mödravården. Signe kunde ju inte veta att den där elaka tanten klämt på henne massor av gånger medan hon låg i magen, så hon började grina förstås. Eller kanske just därför. ;)