HSS-undersökning

Nu har vi varit på HSS-undersökning (hydrosonosalpingografi) på sjukhuset. Vi fick träffa Katarina, som jag pratat med flera gånger i telefon, och läkaren Raili. Raili ställde frågor om hälsa och livssituation hos oss båda, och berättade vad undersökningen skulle gå ut på. Vid en HSS undersöker man om äggledarna är fria. Det gör man genom att spruta in en kontrastvätska, och se via ultraljud om vätskan tar sig in där den ska. Raili berättade att de haft några tjejer där tidigare som skulle insememineras, men inte många. Hon bad nästan om ursäkt för de frågor hon var tvungen att ställa, om sjukdomar och tidigare partners.

Jag fick krypa upp i en gynstol och undersökningen började. Det var lite obekvämt och smärtade en del ibland, men det var bara att stå ut. Och det var oerhört skönt att vi var där båda två, att jag hade en hand att hålla i...

Det var tydligen lite meckigt att få in saker där de skulle, men till slut lyckades det och vätskan rann igenom. Äggledarna var fria!

Nu kommer sjukhuset att skicka en remiss till Akademiska i Uppsala, som kommer att kalla oss dit, först och främst för samtal.