Välkommen upp! (?)

I dag tittade den fram, Signes första tand! Inte lätt att se på den här bilden, men försök själv att manövrera en kamera med ena handen samtidigt som du öppnar gapet på en bebis med den andra...
Vidar fick välja en av sina tandborstar från lagret till Signe. Han valde en grön. Och behöll den rosa åt sig själv.


Loppisfynd

I går promenerade Vidar, jag och Signe till föräldrakooperativet Båtsmans loppis till förmån för Världens Barn. Vi kom hem med en vinterjacka och tre par byxor åt Vidar samt en regnjacka, två par byxor (varav ett par PoP) och en plyschbody till Signe. Summa: 155 kr.


Sån är Signe

 
När Vidar var fyra månader bloggade jag lite om hans utveckling. Så jag tänkte göra likadant med Signe.
Man kan ju konstatera att många saker är desamma. Som att hon stoppar allt i munnen, att hon älskar när man sjunger för henne och att hon försöker stoppa in nappen själv men inte alltid åt rätt håll.
 
Om man jämför storleken på Signe och Vidar vid fyra månaders ålder, är likheten inte lika stor...
Vidar vägde 7280 gram och var 67,3 cm lång.
Signe vägde 5305 gram och var 62,7 cm lång...
Två kilo och 4,5 centimeters skillnad.
 
Men Signe sover bättre på nätterna. Jag läser gamla blogginlägg där jag är positivt överraskad när Vidar sover mellan kl 19 och 23 utan avbrott. Signe somnar ungefär kl 20 på kvällarna, och sover oftast minst till kl 3 innan hon vaknar första gången. Oftast blir hon sedan liggande kvar i min säng, där hon ammat, eftersom jag somnar medan hon äter... Sen vaknar jag när hon vill ha mat igen, vilket jag misstänker sker tidigare när hon ligger intill mig än om hon sover i egen säng.
Mellan kl 6 och 8 på morgonen vill Signe sen gå upp. Hon vaknar oftast mellan 6 och 7, men har man tur lyckas hon somna om en stund.
 
Signe är en himla glad tjej! Hon ligger ofta och "pratar" och utstöter glada tjut. Även om hon är på lite dåligt humör kan det räcka att komma fram och le mot henne så skiner hon upp. Och det är faktiskt ganska sällan hon skriker. I början hade hon ofta skrikperioder på kvällarna, då det enda som hjälpte var att sätta henne i bärselen. Men det har hon slutat med, och numera funkar det ofta till och med bra att hon ligger mellan mig och Vidar i sängen när jag nattar honom om inte Maria är hemma.
 
Däremot är Signe väldigt fäst vid sina närmaste familjemedlemmar, och låter inte någon annan än mig eller Maria hålla henne längre än någon minut. Till sina mostrars och mormödrars stora förtret... Minns inte alls att Vidar var sån. Han kunde langas från famn till famn utan problem.
 
Vidar är Signes största idol. Så fort han kommer fram till henne börjar hon le, och hon följer honom hela tiden med blicken. Han är verkligen snäll mot henne, även om han ibland kan vara lite hårdhänt, men det beror mest på att han inte förstår att han kan göra henne illa. Han har alltid varit snäll mot henne, men i början var han ganska elak mot sina mammor. Skrek, slogs och bet. Men nu har han lugnat sig lite.
 
Signe har just kommit på att hon har fötter, och brukar passa på att undersöka dem, även genom att smaka på dem, när hon ligger på skötbordet. Hon kikar ibland också väldigt koncentrerat på sina händer - innan hon stoppar in dem i munnen.
 
Signe ammar fortfarande en hel del, men har också börjat få gröt till frukost, potatis- och rotfruktsmos till lunch (som hon inte är jätteförtjust i) och banan- eller äppelmos till efterrätt/mellanmål. Hon verkar nyfiken på mat, men rotmoset verkar hon som sagt inte gilla, vilket hon visar genom att grimasera och sen börja gnälla.
 
Ska bli intressant vid nästa invägning på BVC, eftersom hon halkat ner först en och sen ytterligare en kurva viktmässigt, men nu börjat äta en del fastare föda.

Människans bästa vän...

Vi har som bekant två katter. Crasse, som hatar barn, och Cesar, som trivs rätt bra med de flesta människor. Inklusive ganska hårdhänta spädbarn...

 

Loppisfynd

Gårdagens "megaloppis" i Munktellarenan resulterade i några klädfynd till barnen. Vidar fick två skjortor, en t-tröja och ett par byxor. Alla i storlek 122/128, så det dröjer lite innan han kan ha dem. Signe fick ett par stövlar och en mössa. Även de för stora än så länge. Alltihop gick på totalt 65 kr.


4 månader

Grattis Signe, 4 månader i dag!