Vidar i Expressen

I dag kan man läsa om Vidar och hans mammor i en artikel i Expressen.
Artikeln är lång och det står om oss nästan i slutet.

Två sköna bilder


Vidar spelar kort med mormor Monica. "Han är en naturbegåvning", hälsar mormor.


Vidar i Himmelriket, alias Coop Forum.

Ny outfitNyligen var vi i Vingåker och shoppade loss på
Factory Outlet. Och kom förstås hem med en del fina kläder till Vidar. :)
En hood med tyngdlyftar-Tummen-tryck, en underställs-t-tröja, några bomulls-t-tröjor med lång och kort ärm och tuffa strumpor. Det mesta från PoP.
Mormor Monica, som var med, tyckte att den orangea tröjan med fisken var hemsk, men Vidar älskade den. :)

Kalasbarn

Vidar har träffat mycket barn på sistone. Här kommer lite bilder.Förra lördagen firade vi Vidars bryllingar Liam och Julia som fyller 3 respektive 1 i sommar. Kalaset blev dessvärre flyttat till sjukhuset, eftersom Liam ramlat och skadat sig illa i benet strax innan. På bilden ligger han i sin sjuksäng och ser ändå ganska glad ut, med tanke på den otäcka pinnen han har rakt igenom knät...
Nu har han opererats och fått komma hem.


Julia med pappa Tommy.Förra måndagen var vi hemma hos Vidars kompis Svante tillsammans med andra från föräldragruppen och fikade lite. Våra kids har nu blivit så stora att de börjar kunna leka med varandra. :)


Svante och Vidar kollar in telefoner och andra skojiga grejer som man egentligen inte får leka med.


Vidde och Nikita bland alla boxar till tv och datorer...


Asta och Vidar.

Nya kunskaper

För nån vecka sedan var vi hos barnmorskan för att kolla längd och vikt på Vidar.
Resultatet blev: längd 76,5 cm, vikt 9090 gram. Vilket är lite under hans kurva, men beror på att han knappt ammar längre, och rör sig mer.

Och rör sig gör han ju. Han ålar fram i respektabel hastighet. Ibland går han upp i krypställning, men han tar sig inte framåt i den ställningen. Däremot reser han sig gärna så fort han kommer fram till något som går att ta tag i och häva sig upp.
Och han ställer sig gärna upp i spjälsängen när han inte vill ligga där längre...

Och i morse lärde han sig nåt nytt: att sätta sig upp från magläge. Så nu kan han åla runt, och sen sätta sig upp. :)Ha ha, jag kan resa mig!

Vidars coola t-shirt

Det är ju Stockholm Pride den här veckan och då passar den här t-shirten bra här på bloggen.
Vi köpte den i Stockholm redan innan Vidar var född och har bara väntat på att han ska växa i storlek 80, som han nu har gjort. Och i helgen var det premiär för Vidars lila t-shirt med texten "Space Invaders against homophobia"Förra veckan var Vidar även på båtuflykt med Sveriges äldsta ångfartyg, Gerda. Mamma Maria, Vidar, mormor Laila och morfar Nisse, moster Karin och mormor Monica åkte med Gerda från Näshulta kyrka till en gård som heter Kråksten. Där vankades det grillat och kaffe samt lite musikunderhållning. Trevligt tyckte Vidar som höll sig vaken ända tills båtresan hem igen då han slocknade i Marias famn.


Vidar i fin sommarskjorta


Vidar i moster Karins famn.


Vidar lyssnar på musik med Gerda i bakgrunden.


Vidar på pottan

Idag var Maria och Vidar och inhandlade en potta åt Vidar. Efter eftermiddagsfikat var det dags att testa den för första gången. Och det kom faktiskt en liten droppe med kiss. :)


Ellinor 1 år

I söndags, den 12:e juli, var på födelsedagskalas hos Vidars kompis Ellinor som fyllde 1 år (13 juli fyller hon egentligen).
Med på kalaset var också en annan av Vidars kompisar, Emelie. Och såklart alla mammor och Ellinors pappa Tobias samt Elin och Johan. Vi fick jordgubbstårta och massor av goda kakor. Barnen fick jordgubbar och grädde, mums tyckte Vidar!


Ellinor fick ett rosa flygplan samt ett bondgårdspussel av Vidar. Som gärna ville vara med och visa hur man gör...


Ellinor öppnar presenten från Elin.


Födelsedagsbarnet själv.


Emelie, Vidar och Ellinor i ett hav av leksaker.


Emelies mamma Anna-Lena läser saga för Ellinor och Emelie.


Vidar lånar Ellinors flygplan.

Fest i Näshulta

Den 4 juli var vi på fest hos Ulla och Bosse i Näshulta.
Först var det fika och bad på Ökna och sen bar det av till Näshulta kommunalhus för den stora festen. Vi bjöds på liveband, en underbar buffé, dans och kaffe och tårta. Vidar tyckte festen var superrolig, särskilt maten uppskattade han mycket. :)

Här kommer en bildkavalkad från festen:


Andreas, Alisha och Vidar badar i Näshultasjön. Minst 25 grader i vattnet.


Vidar i fin festskjorta redo för festen.


Mingel och välkomstdrink utanför Näshulta kommunalhus.


Vidar hade med sig sin favorit, sälen Selma. Vidar och Selma somnade efter mat och dans i vagnen utanför kommunalhuset medan mammorna svängde sina lurviga till afrikanska toner framåt kvällen.


Vidar lyssnar på jazzbandet.


Vidar och Andreas vid matbordet. All mat var tyvärr slut när den här bilden togs, det gick ganska fort...


Andreas tyckte definitivt att trumsetet var kvällens höjdpunkt.


Vidar och moster Karin.

Övningsgår

Idag var mamma Maria och Vidar på besök i Skogstorp hos mormor Laila, morfar Nisse och moster Karin. Vi har pga utrymmesskäl i vår lägenhet lämnat en "lära-gå-stol" i Skogstorp som Vidar testade idag och det gick galant!


Vidar testar sin lära-gå-stol. Inte den bästa kvalitén, men vad gör man när man bara har mobilen till hands och en son som inte vill vara still ens för två sekunder...


Och så en bild på Vidar i en "efter-badet-frisyr". :) Också taget med mobil...

Skiftbyte i mammafabriken


Plask plask.

I dag fick Vidar en ny hemmamamma. Mamma Rebecka gick tillbaka till jobbet medan mamma Maria kommer att vara föräldraledig till i januari.

Mamma Rebecka tycker att det är sådär att börja jobba igen, och skulle hellre ligga på badstranden. Som tur är så har redaktionen stans bästa luftkonditionering, och det är en frälsning att komma in där när man varit ute på stan och svettats.

Maria och Vidar ägnade dagen åt bland annat poolbad i Skogstorp.