Utelåsta


Vidar på Lilla stadsmuseet


I går blev Signe och jag utelåsta! Vi ska skaffa nytt köksgolv och mattläggaren kom precis när jag skulle skjutsa Vidar till skolan på min lediga dag. När jag och Signe kom tillbaka hade mattläggaren åkt. Och låst. Och jag hade ingen nyckel med mig... 
Maria satt i möte och svarade inte i telefon. Nåt nummer till mattläggaren hade jag inte. Visste inte ens vilken firma han kom ifrån. Marias föräldrar, som har en extranyckel, svarade inte heller. Till slut fick jag tag på pappa, som av nån anledning visste vilken firma som lägger golvet. Och jag kunde äntligen få tag på mattläggaren, som befann sig i Nyfors med min nyckel. 
Då hade Signe och jag hunnit med ett besök på biblioteket för att fördriva tiden. :)

När Vidar slutat skolan åkte vi till ett favoritställe: Lilla stadsmuseet. Ett jättefint "lekmuseum" med tema Eskilstunas historia. Här kan man klä ut sig till kung/drottning, leka kafé, köra grävmaskin, köra båt på ån, fiska gös, fira saker till varandra i kalklinbanan med mera. Och så får man fika. :)

Fisk i vattnetDen här utsikten har jag haft många söndagar i höst. En av dem som plaskar nere i lilla bassängen är Vidar. Det var inte länge sen han knappt vågade doppa huvudet under vattnet, men nu är han som en fisk. :) Han tar sig fram med grodsim, mest på grund av att de inte tränat simtag på simskolan, utan fokuserat på vattenvana. Men nu är det snart säsongsavslutning och till våren hoppas jag han får flytta upp till en grupp där han faktiskt får lära sig simma...


När Signe är med i simhallen vill hon mest springa runt på läktaren och svinga sig i räckena...

På hästryggen


I går blev det en utflykt till julmarknaden på Närsjö gård. En av höjdpunkterna för barnen, förutom fikat, var ponnyridningen. 
Lite otippat så ville först inte Signe rida, men däremot Vidar (oddsen var betydligt lägre på det omvända). 

Men när vi väl kom till hagen, så ville även Signe rida. Den där hästen som tidigare sett rätt liten ut, blev jättestor när lilla Signe kom upp på den... Men hon var cool och behövde ingen mamma som höll i när hon red två varv runt hagen. 

Och bäst av allt - efteråt fick man gosa med hästen. :)

Cesar

I tisdags fick vi det tråkiga beskedet att vår älskade katt Cesar har cancer. 

Han hade haft näsblod då och då under en period så vi tog honom till veterinären. De gissade att ett grässtrå fastnat i nosen, men kunde inte hitta nåt, så vi skickades till Strömsholm. 

Där röntgades han och de upptäckte att hela ena näsborren var full av tumörer. 

Nu får han "Ipren för katter" för att ha mindre ont. Eftersom han är relativt pigg för sina 13 år, får han leva så länge han har ett bra liv. 

Den tiden ska vi ta vara på. 


FinfikaI går kväll blev vi bjudna på finfika i Signes rum.