Tåg till Armbågen


Tågpojke.

I dag gjorde vi en liten utflykt. Rebecka och Vidar fick åka med Marias tåg till Arboga, där hon hade rast och vi gick och shoppade lite. Sen åkte vi hem igen. :)
Frågar man Vidar vart vi åkte, svarar han "Armbåge".

Peppar peppar, ta i trä...

...Ja, bäst att inleda så. För de senaste kvällarna har det gått framåt gällande Vidars läggande.
Det började för några dagar sedan, då Maria väldigt gärna ville se på tv, och jag därför tog in Vidar i vårt sovrum och läste saga där. Vi tog med oss två sagoböcker (Lille prinsen av Brabant och Godnatt Alfons Åberg, två favoriter!) och när vi läst dem så fanns inte fler böcker i rummet, så det blev naturligt att gå in i hans rum och lägga sig. Efter att ha bett om vattenmuggen samt sett till att alla gosedjur var på plats, låg han lugnt och lyssnade på sin moders ljuva stämma när hon sjöng Imse vimse spindel 24 gånger. Sedan somnade han!

Sedan har vi fortsatt så. Saga i mammornas säng, och sedan ner i spjälsängen, sjunga lite, och sen somnar han. Man måste sitta kvar tills han sover, men det är betydligt angenämare än att han kommer uppstudsande hundra gånger varje kväll...

---

I går var det fotografering på dagis. Maria kom dit efter jobbet, lagom tills att barnen skulle fotas. Väldigt smidigt, trodde vi. Men när Maria kom, skulle Vidar gå hem. Inte gå in till nån fotograf. Han vägrade helt enkelt.
De enskilda bilderna var väl sak samma. Vi har flera fotograder i bekantskapskretsen, så det kan vi nog ordna ändå. Men det var ju synd att han inte var med på gruppbilden. Det är svårare att styra upp i efterhand...

---

Här bjussar vi på ett par sköna bilder från de senaste dagarna:


Majs är gott. Och roligt!


Vidar hjälper till med tvätten.
Han har lastat sin lastare full med smutstvätt. Trevligt.

Tvåtusenåriga lergubbar

Förra helgen var vi i Stockholm. På lördagen blev det lunch hemma hos Marias kompis Åsa, med efterföljande långpromenad i Hagaparken.

Sedan tog vi pendeln in till stan och sov över på Söder.


Vidar hade blivit utlovad lekpark, som inte fanns i Hagaparken. Så när vi kom till Söder var vi tvungna att tillgodose hans önskan. Det blev Björns trädgård och lek i ett lok.

Dagen efter anslöt Marias syster
Karin och vi promenerade ut till Östasiatiska museet för att titta på gästande terrakottaarmén. Praktiskt nog så somnade Vidar i vagnen i kön till bergrummet, och sov sig sedan igenom hela museibesöket. När vi sedan bar vagnen alla trapporna upp till huvudentrén (rullstolsburna, knäsvaga och barnvagnssällskap göre sig icke besvär till Östasiatiska museet! Men bergrummet går bra.) så vaknade han.

Här kommer lite (mobil)bilder från utställningen:


Äppelmust och mohikanfrisyr

Medan Maria kör tåg till Göteborg och Vidar sover över på dagis, ägar sig Rebecka åt lite kamerarensning och bloggande. :)

Förhoppningsvis (och troligen) har Vidar lättare att somna på dagis än här hemma. Varje kväll är det minst en timmes kamp innan han somnar. Antingen av utmattning eller av att titta på Rorri racerbil i Marias mobiltelefon... Något måste göras åt vår nattningsprocedur, för den är uppenbarligen fel. Men vi har inte riktigt kommit på vad...

Nåväl, här kommer lite bilder från sistone:


Förra lördagen tog vi med oss nio backar äpplen till
Stallarholmens musteri och bytte ut dem mot must. (Okej, vi fick lägga en tusing emellan. :)
Vidar tyckte att det var otroligt spännande. Särskilt som de hade en liten traktor som stod på tomgång.


Att provsmaka musten var heller inte fel! :)


Vidar leker med tågbanan han fick i 2-årspresent. Här har han framgångsrikt kopplat ihop ett rc-lok med bland annat en X40. Han har en karriär som trafikplanerare på SJ framför sig!


Vidar testar en ny frisyr i badet.


Sysslingarna Neo och Vidar busar på landet.

Vidar gillar Llosa

Vidar är mycket nöjd med årets Nobelpristagare i litteratur. Även om han tror att det handlar om en färg snarare än en författare. Frågar man honom vilken som är hans favoritfärg, svarar han nämligen "Llosa"! :)