Slut på tågkaosetNu har Vidars rum fått en liten ommöblering. Borta är spjälsängen, som han inte sovit i på ett tag. I stället har vi ställt dit två gröna fina bord, snitsigt ihopsatta med vulktejp... Där har Vidar nu sin älskade tågbana, i stället för att ha den utspridd på golvet.

Trots att borden är ganska små så fick vi in ganska mycket tågbana. Eller vad sägs om detta - två lokstall, en övergång, en tunnel, två perronger med spår, ett par stoppbockar, en kran samt i mitten den älskade vändskivan.

Hej tomtegubbar...

Vidar sjunger:
"En liten tiiid, vi leva hääär, med mycket möbler och stort besväär!"

Att tvätta ett par vantar...

Först skakade jag av sanden.
Sen sköljde jag vantarna under kranen ett par minuter.
Sen stoppade jag ner dem i tvättvattnet.
Jepp.


Kan själv. Sova också.

Hur lätt eller svår Vidar har varit att lägga har varierat under hans dryga tre år. Vissa perioder har man bara kunnat lägga ner honom i hans säng, säga godnatt och gå ut. Sen har han somnat av sig själv efter en liten stund.
Vissa perioder har han varit jättestökig, man har varit tungen att ligga hos honom och han har bökat runt i sängen i evigheter innan han kommit till ro.

Under en lång period nu så har rutinen varit som sådan att någon läst saga för honom inne i sovrummet, och sedan legat kvar hos honom tills han somnat. Oftast har han varit ganska lugn under tiden, men man har inte fått gå därifrån. (Undantaget mormor Monica, som resolut stoppar ner ungen i sängen, säger godnatt, släcker och går ut. Tyvärr verkar hennes auktoritet inte ha gått i arv...)

På sistone har Vidde börjat stöka med att han ska ha vatten och gå upp och kissa flera gånger varje kväll. Ikväll fick Maria nog när Vidar för andra gången skulle upp och kissa. "Ja gå upp då, men sen får du gå och lägga dig själv!" sa Maria, som hellre ville titta på På spåret än ligga och vänta på att Vidar skulle somna.

Sagt och gjort, Vidar gick upp och satte sig på pottan. När han var klar drog han upp blöjan och pyjamasbyxorna.
"God natt", sa vi, och Vidar försvann in på sitt rum och stängde dörren efter sig.

Vi kollade klart på På spåret, och tittade in till Vidar en halvtimme efter att han gått in. Där låg han i sängen, med täcke på sig, och sov som en liten gris. :)

Nyår

Nyårsafton firade vi på Idö.


Så här nyårsfin var Vidar!


Förrätten, innan den åkte in i ugnen. Västerbottengratinerad hummer.


Den här morgonhimlen fick vi som var uppe med tuppen på nyårsdagen njuta av.