Inställd Halmstadresa

Den här veckan skulle vi ha åkt till Halmstad på en minisemester. Det blev inte så. I söndags blev Vidar jättesjuk. Förkyld med massor av slem i halsen, som till slut fick honom att spy. Ingen bra uppladdning för resan dagen därpå, så vi ställde in och bokade av tåg och hotell.
Dagen efter vaknade Vidar förstås i princip frisk...


Så vi ägnar oss åt annat den här veckan. I dag var vi till exempel i Skogstorp och fikade hos mormor Laila.
Och tog en bild på mamma Rebecka och Signe, i samma soffa i samma kök (om än med nya tapeter) som bilden med Vidar som togs när han var nästan exakt lika gammal som Signe är nu. Gissa vilken bild som är vilken. ;)
 
 

Härmapa

Signe härmar storebror när han lipar!


Åttametersunge to be?

I dag var det dags för första besöket på BVC. Signe var nyäten och som som en stock när vi kom dit och märkte knappt när hon kläddes av vägdes och mättes. Men när hon väl vaknade fanns inget annat att göra än att gå ut och mata henne. Det gick liksom inte att höra vad man sa i rummet...
 
Signe har sedan hon föddes för drygt 2,5 vecka sedan ökat 165 gram - och 4 centimeter! Fortsätter hon så här kommer hon vid tio års ålder att väga 33 kilo och vara drygt 8 meter lång. (Så låt oss hoppas att tillväxten avtar något, åtminstone på längden...)
 
Signe har hittills varit väldigt lätt att ha att göra med. När hon är på dåligt humör beror det nästan alltid på att hon är hungrig, och när hon får mat blir hon glad igen. Men i kväll har hon visat en annan sida. Eller kanske samma ändå... Hon har skrikit och skrikit och varken mata, byta blöja eller bära runt på henne har hjälpt. Vi börjar tro att det är tomt i mjölkdepåerna... (Eller kanske växtvärk!?)
 
Just nu sover hon. Det som till slut fick henne att somna var att bära henne i bärselen med en filt över. Jag var ensam hemma med båda barnen, men Vidar var jättesnäll och duktig medan lillasyster konstrade som värst. Sen när hon somnade så pysslade jag och Vidar i en pysselbok om Blixten och Bärgarn. Det var uppskattat.
 
/R

Godkänd

Inser att vi glömt redovisa resultatet av inspektionen. Alltså hembesöket från BVC. Jodå, Signe passerade utan anmärkning! Vågen visade 3620 gram, alltså att hon passerat födelsevikten (3580). Barnmorskan konstaterade att jäntan var rund om kinderna och inte såg ut att ha några problem med maten. Fattas bara annat, när ungen äter flera timmar i sträck... Men så sover hon ju också föredömligt bra på nätterna. Minst 4-5 timmar innan första matningen, som ibland blir nattens enda.
 
Nu har Maria jobbat i ett par dagar, innan hon ska vara ledig igen. Jag och barnen har varit på landet hos mina föräldrar mellan i går och i dag. Vi hade ett praktgräl med Vidar innan vi åkte iväg, vilket gjorde att alla (utom Signe) var på dåligt humör när vi åkte. Den första som hände när vi kom fram var att jag somnade i soffan med Signe i famnen, medan Vidar lekte med morfar. En powernap var precis vad jag behövde!
 
I dag var vi hemma hos min syssling Anna och hennes familj och fikade och visade upp nytillskottet. Vidar var som ett tänt ljus och lekte fint med sina "bryllingar" Liam och Julia. Men att sedan tvingas bege sig därifrån var inget som Vidar hade lust med, så han stämde upp i några av sina patenterade gallskrik, innan vi till sist kom iväg.
 
Nu är vi tillbaka i stan. Maria jobbar som sagt, så jag fick natta Vidar och mata Signe samtidigt, vilket gick bra. Alla somnade och när jag vaknade till och skulle byta blöja på Signe så vaknade förstås hon också och krävde lite mer matning och producerade ytterligare en bajsblöja innan hon somnade i sin säng. /R

Bokstavsbarn

Vidar har gjort en skattkarta och själv skrivit rubriken. Jag sa bokstäverna och han skrev. Den enda han inte visste hur den såg ut var K. Han går nog i mamma Beckas fotspår. :)


Kan verkligen inte klaga på sömnen man får!

Signe sov i natt från 23.30 till 6.15. Ammade till 7 och sov sen till ... ja, vi får se när hon vaknar. Klockan är 9.30 nu...

Inspektion

I dag väntar besök av BVC-sköterskan. Förevändningen är väl att nyblivna föräldrar ska slippa ta sig iväg till BVC, men vi vet ju alla att det egentligen är en inspektion av hemmet som ska säkerställa att barnet inte bor i en knarkarkvart.


Rollspel

Vidar: Du ska vara ett litet barn, en flicka, och jag ska vara gifteman!
Jag: Vad är en gifteman?
Vidar: En som kan ta giftiga ormar!


Ljuddämpare

I går introducerade vi napp för Signe. Hon klickade direkt på "gilla".


Föräldrafritt

Vidar vägrar sitta vid samma bord som sina mammor på restaurang...


Julmarknad

Första julmarknaden för Signe, 6 dagar gammal. I dag myser vi i Julita.


Dagens visdom från Vidar

"Om du ser ett grönt trafikljus, hugg inte sönder det. Kör bara."

Vidde upp i dagen

Visst är hon lik sin bror? :)


Första morgonen

Nu är det strax dags för frukost här på BB, både för mammor och dotter. Fyra timmars sammanhängande sömn har det blivit för mamma Rebecka i natt. Lilltjejen sov gott på tidiga kvällen, men från kl 20 till 03 ungefär var det täta matningar och tre bajsblöjor. Matningarna genomfördes företrädesvis i en stol, eftersom jäntan vägrar amma liggande i sängen och det är rätt pyssligt att höja och sänka sängens huvudända varje gång. Sitta i en mjuk säng är heller inte särskilt skönt när man är nyförlöst och sydd...
Men nu ska det bli gott med frukost och otroligt skönt med en dusch innan läkarbesök och hemförd väntar.


Så kom hon äntligen!Det blev en lagom tjock och lagom lång liten tjej. 3580 g och 50 cm lång, helt perfekt. Alla mår fint och Rebecka var superduktig.

På väg

Nu är pappa och jag på väg från landet in till förlossningen. Ska hämta Maria på vägen. Haft värkar sen 4.30.