Godkänd treåring!

I går var vi på BVC för 3-årskontroll. Vidde var snäll, men lite blyg. Han fick börja med att rita lite. Vilket ju inte är hans starka sida. Men det räckte tydligen med att rita "klotter" för att det skulle godkännas. (Jag hade önskat att den BVC-sköterskan var min bildlärare på gymnasiet...)
Sen fick han titta på lite bilder och säga vad de föreställde. Vidar hade säkert önskat sig skördetröska, stoppbock och lokstall, men det var i stället mössa, penna, boll och annat som inte heller vållade några större bekymmer.
Sen fick han sparka boll med den mamma som har störst bollkänsla, och hoppa jämfota. Sen fick han äntligen leka med leksakerna, medan mammorna och sköterskan pratade om hans ätande, kissande, lekande och sånt.

I dag blev det en heldag med mamma Rebecka, som var ledig. Först lunch på indisk restaurang med arbetskamraterna Gun-Britt och Lotta. Vidar lassade glupskt in ris med chicken tikka sizlar och nanbröd, samt lite ostbitar från Gun-Britts vegogryta. "Starkt! Vatten!" ropade Vidar då och då. Och efter en slurk vatten fortsatte han äta.
Sen blev det en vända på stan, då Vidar mestadels sov i vagnen, samt lite leksaksaffärsbesök, innan det var dags för fika på Rebeckas jobb. Vi tackade nämligen av legendariske medarbetaren
Uffe Claesson, som slutade efter över 40 år på Folket. Till Vidars oförställda glädje serverades jordgubbstårta!

Ja, sen blev det lite handlande innan vi var hemma och Vidde fick kolla på Bilar för femtielfte gången, medan Rebecka tvättade-diskade-lagade mat, innan Maria kom hem från jobbet. Efter en sen middag sover nu vår lille hjälte. :)

3 år!

Vår lilla kille börjat bli stor. Nu har han fyllt tre år, och firat med dubbla kalas. Här kommer lite bilder:
Bärgarn från Cars-filmen är en favorit just nu, så mormor Monicas present blev uppskattad!


Vidar med brylling Julia.


Vidar, morfar Arne och moster Karin.


Vidar med brylling Julia, 3, och syssling Neo, snart 2.
På kalaset i stan fick Vidar äntligen sin jordgubbstårta. Blåste ut alla ljusen gjorde han också.


Ellinor.


Grannarna Stina och Catarina hugger in på fikat tillsammans med Maria.


Vidar och Kalle.


Stina med pappa Magnus.


Efter ett kalas måste man ju städa!


Morgonkonversation med familjens nyblivna ...

dsc01658 (MMS)

Morgonkonversation med familjens nyblivna 3-åring: Vidar: drick mer kaffe, så blir du en bajskorv! Rebecka: men då kanske du spolar ner mig i toaletten! Vidar: ja, då får maria komma hem och vara doktor!


Auktion på Strand. Vidar fördriver tiden m...

dsc01654 (MMS)

Auktion på Strand. Vidar fördriver tiden med en glass.