Första stegen!

 


Det var inte länge sen som Signe lärde sig stå själv. Och i dag gick hon plötsligt! Jag ställde henne på golvet en bit i från mig och sträckte ut armarna och lockade henne att gå emot mig. Och det gjorde hon. Inte bara ett steg, utan fem, sex trippande små steg innan hon mycket nöjd föll in i min famn. 
Vår lilltjej börjar bli stor. :)

Nya nyanser

Det går sakta framåt i vårt nya hem. Yttertaket har fått sig en omgång och är numera rentvättat och har fått lite nya pannor och fräsch färg:
 
 
 
Nu är det dags för Signes rum att genomgå total makeover. Tapeterna innan var, tja, sådär i vår smak:
 
 
När Maria började riva loss tapeterna visade det sig att det fanns tre lager. Gissningsvis från tre decennier:
 

Flera dagar tog det att få bort all tapet och spackla, men i dag var det dags för målning. Så här blir det nu:
 
 
Jepp, rosa. :) Men bara en vägg. Resten blir vitt. Enkelt att måla om när hon (eller vi) tröttnar på färgen.

SkördetidTrädgården dignar av äpplen och nu samlar vi in allt vi kan som ska bli must och äppelkaka i vinter. Signe hjälper till förstås. 

Godast just nuSigne äter ju typ allt. Men något av det allra bästa just nu är russin. Hon skulle glatt trycka i sig ett litet paket varje gång om inte mamma satte stopp...

MotarbetadMålet är att varje dag packa upp och fixa till lite mer i vårt nya hus, för att på sikt bli av med alla kartonger inomhus. 

Det faktiska arbetet består i att upprätthålla status quo...

Mysigt ställe

Typiskt! Upptaget i spjälsängen när man tänkte sova!


Allt stadigareNu, på sin 11-månadersdag, står Signe så pass stadigt att man hinner ta en bild innan hon sätter sig ner. En suddig bild, men en bild. :)

Nytt hem


Tomt. 

I dag lämnade vi ifrån oss nycklarna till lägenheten. Sedan några veckor tillbaka bor vi nu i hus. Eller snarare ett kartongkaos... Men för varje dag som går kommer vi ett litet steg närmare ett ordnat hem. 


Vidars rum har vi börjat möblera lite och efter att ha sovit i mammornas säng de första nätterna, sover han nu i sin nyköpta juniorsäng. Annars är han största delen av sin tid på vinden, där han har tv, tågbana och andra lite mer skrymmande leksaker.