Ultraljud

image4

I går var vi på ett nytt ultraljud. Det "vanliga" ultraljudet, med gel på magen och allt. :)
Barnmorskan var väl inte den allra muntraste, men ändå professionell.
Till vår stora glädje såg allting bra ut med barnet! Nu ser det verkligen ut som en människa, helt fantastiskt! Vi fick se hjärnhalvorna och man såg ryggraden tydligt. Händerna och fötterna syntes också väldigt tydligt, och vi kunde räkna tårna!
Plötsligt såg vi hur barnet liksom tuggade och sedan svalde! Den tog också spjärn med fötterna mot väggen, det såg häftigt ut!

Det känns helt märkligt att dessa fyra celler som sattes in i mig för tre och en halv månad sedan, nu har blivit till en människa!

De senaste veckorna har jag verkligen börjat känna mig gravid, och magen har växt ganska rejält! Nu är det svårt att vara helig längre, t.ex. på jobbet. Jag märker att vissa tittar på min mage, utan att säga nåt. :) Några har frågat, medan några har blivit väldigt förvånade när jag berättat...

I dag köpte vi ett gravidsmycke som ska hänga runt min hals och pingla för barnet. :)

Början till gravidmage

Har inte skrivit så mycket här den senaste tiden. Mest kanske för att det inte hänt så mycket...
Både illamåendet och tröttheten börjar ge sig, även om ingetdera är helt borta än. Men numera kan jag njuta av lunch och middag, och känna mig hungrig när jag äter, i stället för att peta i mig maten med kväljningar bara för att man måste äta. Det känns skönt. :)

Jag har gått upp något kilo till, och väger numera runt 59 kg (normal vikt för mig är ca 56 kg). Magen börjar mer likna en gravid mage än en svullen mage. Byxor har börjat bli för små i midjan, samtidigt som jag inte tycker att magen är tillräckligt stor för att kräva mammabyxor. Knivigt det där...

Har börjat planera för föräldraledigheten. Chefen vill ju veta, för att kunna ta in vikarie. Sannolikt tar jag ut fyra veckors semester och går sedan direkt på mammaledighet i slutet av augusti. Sen måste vi bestämma hur vi ska dela upp föräldraledigheten sinsemellan. Vi har inte tänkt klart än, och det är mycket man vill väga in. Känns konstigt att fundera över sånt nu, när det fortfarande är en evighet tills barnet kommer...

På söndag ska vi åka till fjällen en vecka. Ska bli skönt att få röra sig lite ute på det vida fjället i den klara luften. Jag kan fortfarande ha mina skidkläder, vilket är tur.