Blä för köpekäk

I dag har vi varit i Norberg på årsmöte för Föreningen Järnet på Lapphyttan. Vidar fick stanna hos mormor, men Signe följde med och var exemplarisk under hela mötet. Folk undrade vad vi hade gett henne för att hålla henne så lugn...

När det blev dags för lunch serverade vi för första gången "köpemat" till Signe. Det blev Sempers potatis och rödspätta. Den luktade inget vidare, och Signe visade med hela ansiktet att hon inte tyckte att det var gott. Efter några tuggor ville hon inte ha mer. Så det fick bli amning i stället. Hemlagat mos av alla sorter älskar hon däremot, så i fortsättningen får vi ta med oss matlåda när vi ska iväg nånstans...

Sedan blev det besök på hyttbacken och vi la ut en geocache.

På vägen hem blev Signe lite trött och somnade tillsammans med kossan Rosa. (Som heter så eftersom inte Signe gör det. Vidar var under hela graviditeten fast inställd på att bebisen skulle heta Rosa om det var en tjej - och Vidar om det var en kille. Mammorna var inte riktigt lika förtjusta i det namnet, så som kompensation fick Vidar köpa den här gosekossan till Signe, och ge den namnet Rosa.)


Digitala familjen

En helt vanlig dag. När Signe bara lärt sig koordinera sina handrörelser kommer hon också ha en apparat i näven...


Mer mums

Det är inte bara majskrokar som är gott. Signe har nyligen börjat få välling på kvällen och hon älskar det!
På bilden syns lilla tandgrynet också! :)


Första majskroksförsöket

Signe har i dag gjort majskroksdebut. Jättekul att kunna äta själv! Men mamma får övervaka så det inte lossnar för stora bitar...


Siffror och färger

Jag börjar tro att Vidar är så kallad synestet. (http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Synestesi) De innebär att olika sinnen är sammankopplade, oftast som i Vidars fall att man ser färger på siffror. Han har flera gånger de senaste dagarna berättat vilka färger siffrorna 20, 30, 40 etc har. Först la jag inte kombinationerna på minnet, men idag mindes jag att han sa samma färger för några av siffrorna som härom dagen. Nu skrev jag ner alla kombinationer så nästa gång kan jag ha läxförhör. :)
Själv har jag inte alls den här förmågan, men min mamma har, så hon och Vidar kan säkert gaffla om vilken färg som vilken siffra har. :)


Loppisfynd

Förra helgen var det barnloppis vid Volvo. Tyckte inte jag hittade riktigt lika mycket fint som vanligt, men kom i alla fall hem med detta: En Didriksson vinterjacka (20 kr!), PoP-vintermössa, rosa pyjamas med spöken, vit finkofta som Signe nog kan ha till jul, Me&I-tröja med rymdmotiv, varsitt par ljusa sommarbyxor till Vidar och Signe, Kaxs haremsmjukisar, PoP-jeans, lilarandig body, PoP-sweatshirtjacka, rosa teddyoverall, varsitt par foppatofflor, ett par matburkar samt ett brädspel som inte kom med på bild. Summa: 290 kr!
 

Vemdalen i backspegeln

För några veckor sedan var hela familjen i Vemdalen en vecka. Nu har jag äntligen tömt kameran...
 
Utsikten från stugan.
 
Signe nerpackad i pulkan.

På väg.
 
Maria slet med pulkan i uppförsbackarna...
 
Samevistet bjöd på strålande sol.
 

Hela familjen på Samevistets veranda.
 
Signe spanar ut mot fjällvidderna.
 
Vidar gick i skidskola och lärde sig snabbt hantera knappliften.
 
Examen!

Mot rätt kurva

I går var Signe på 5-månaderskontroll på BVC. Sedan förra kontrollen, då hon halkat ner ännu mer på viktkurvan, har hon börjat få gröt på morgonen och rotmos nästan varje dag. Och det gav utdelning! Hon har spräckt 6-kilosvallen och väger nu 6010 gram och är 65,6 cm lång.
(Vidar i samma ålder: 8030 gram, 71 cm...)
Det märks särskilt på föräldragruppen att Signe är liten för sin ålder. De andra barnen, som är lika gamla, ser gigantiska ut!

Signe fick två vaccinationssprutor i går också, en i varje lår. Hon var jätteduktig och grät bara några sekunder. Senare på eftermiddagen och kvällen blev hon lite gnällig och fick 39,3 graders feber, men det hade gått över i morse.