Skidvecka med tråkigt slutSå här glad och stolt var Vidar i går när han fått diplom efter sista dan i skidskolan i Vemdalen. Sedan deltog han i Valle cup där han gjorde ett fint slalomåk och fick medalj och kram av Valle. 

Det var tur att han hann allt detta, för på kvällen blev han magsjuk. Hela natten har han kräkts. Men han är så tapper. Inte en enda gång har han klagat eller varit ledsen. 
Klockan 7 i morse sa han "Ju mer jag kräks desto mer blir jag på bättringsvägen". Sen kräktes han igen. 


Annars har vi haft en bra vecka här i Vemdalen. Så här glad blev Vidar när han fick ett par egna Valle-skidor, som han får ta med hem efter skidskolans slut. 


Valle blev verkligen en favoritfigur under veckan. Här ger han Vidar en kram!

Vi åkte mest längdskidor, men en dag åkte Rebecka slalom med Vidar hela dagen. Det gick jättebra! En gång tappade Vidar taget om knappliften mitt i svarta backen och en potentiell paniksituation uppstod, men vi löste det genom att Vidar klättrade uppför backen och jag kom efter med hans skidor. 

Vidar med Hovdegubben. 

KortoxenMorfar har inte en chans mot Vidar i Uno, trots att han har en turdam i knät. 

Våra titlar

Vi sitter och busar vid matbordet. 
Jag: Du är Puckot och Signe är Puckolina. 
Vidar: Nej, du är Puckot!
Jag: Jaså, vem är du då? 
Vidar: Geniet!

Kvällens citat från Vidar
Vi kollar på Let's dance. 
Vidar: Varför är det bara tjejer som dansar med killar här?

Emma Igelström dansar. 
Vidar: Vet du vad jag skulle göra om jag var han? (Syftar på Emmas danspartner)
Jag: Nej?
Vidar: Jag skulle pussa henne!


Vidar: Vilken mat älskar du mest?
Jag: Lax. Vad älskar du mest?
Vidar: Mina mammor!

Nygamla kläderVi köper ganska mycket kläder till barnen second hand. Det är både billigt och miljövänligt, och ofta är skicket lika bra som när man tvättat ett nytt plagg ett par gånger. Men ju större storlekar, desto svårare att hitta fina begagnade kläder. Men i dag gjorde jag flera fynd. Dels var det loppis i Munktellarenan, dels köpte jag lite kläder från en tjej i Stenby via en Facebookgrupp. 
Det blev en vårjacka, tre långärmade t-tröjor, en jeansskjorta, ett par byxor och ett par skor, alltihop till Vidar, samt fyra par skor och ett par underbyxor till Signe. Totalt gick allt på 180 kr...