Lerberget

Det var tänkt att bli en tågresa till Köpenhamn, men passkrav och en ond fot satte stopp för det. I ställer blev det en bilresa till Lerberget utanför Höganäs.
Här bor vi på Lerbergsgården, ett vandrarhem för lokmän (och -kvinnor, förvisso). Några hundra meter till stranden och ett par kilometer in till Höganäs är det.
Hittills har vi hunnit med att bada, shoppa i outlets, bada, äta rökt fisk och bada. :) I dag blir det en tur till marknader och loppisar. Och mer bad!

Vårt hem dessa dagar.
Varmt vatten och stilren skylt.
Mot havet!
Sandglass.
Vidar bemästrar klätterväggen.
Busar.
God natt solen.
Vidar målar koncentrerat sin egen mugg på Iittala.

Ord för ord

Tror att vi har en sjuåring som kommit in i serietidningsåldern... Böcker sätter han sig inte och läser själv, men serietidningar går bra. Bamse är en favorit, men också mina Pondustidningar (inte alltid så barnvänligt...) och så gillar han den gamla serien Träsket, som finns i gamla Serieparaden. Så det blir till att dammsuga loppisar efter 90-talsblaskor, om inte moster Teresa har några i sina gömmor. :)


ALV dag 2

Nu har vi avrundat sommarens besök i Astrid Lindgrens värld. Årets nyhet Bröderna Lejonhjärta var en härlig, hemsk och sorglig upplevelse. Klart sevärd! Annars är ju Emil en favorit, med föreställningar om soppskålen och husförhöret, bland annat.
Miljöerna är ju fantastiska och den nya Törnrosdalen faktisk en av de bästa, med en stor grotta, vattenfall och hemliga gångar, bland annat.
Nu är vi hemma igen och laddar för en ny resa. Den ursprungliga planen på tågresa till Köpenhamn har ändrat skepnad flera gånger, på grund av passtvång, ond fot mm, och ser nu ut att landa i en bilresa till Höganäs i stället... Mer om det senare!

Vidar som Kling. Eller om det är Klang...
Full koncentration, och lite assistans, i inte-stöta-marken-banan.
Vidar i Nils Karlsson Pysslings hus.
På väg upp ur hemlig gång i Törnrosdalen.
Hela busgänget!

Första dagen på ALV

Här kommer lite bilder från första dagen på Astrid Lindgrens värld.

Signe på Villa Villekullas balkong.
Vidar i Mattisborgen.
Ida i flaggstången i Katthult.
Vidar är "jätte" i Den lilla staden.
Så går det när man gör hyss. ;)
Årets nyhet: Törnrosdalen.

Astrid Lindgrens värld

Nu är vi tillbaka på ett av våra favoritställen: Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.
Signe började fråga redan i Skjulsta om vi var framme snart, så hon är taggad. Särskilt som hennes kompis Disa med familj också är med.
Vidar fann snabbt sin plats bakom skrivmaskinen inne på Bråkmakargatans polisstation.


Semester

Nu har barnen äntligen fått sommarlov på riktigt. M jobbar en vecka till, men resten av familjen åkte till R:s kollega Stina för en härlig dag av lek och bad. Vi tog en båttur på sjön, Signes första båtfärd i livet! Det var lite skräckblandad förtjusning hos henne när Stina drog på, men mest förtjusning. :) Själv fick jag åka vattenskidor också, för första gången på åratal. Det var superkul! Men Signe blev lite orolig när jag släppte taget och "sjönk" på slutet...