En seger och en andraplats

I går blev en riktig slappardag vid poolen. Signe var med på "Splash & play" med Bernie (lek&plask lett av utklädd björnfigur) och Vidar  deltog i Crazy jump (gör tokiga hopp ner i stora bassängen). 
Annars gick större delen av dagen åt till att se till att ens ägodelar inte försvann ut i Atlanten, då det blåste styv kuling runt poolområdet. 
På kvällen minidisco som vanligt. Med Hela havet stormar. 
(null)

Båda barnen stod för en gedigen insats. Vidar gick till final och fick den tvivelaktiga äran att snurra sig yr runt en stol tillsammans med en tjej. Han kom tillslut tvåa. 

Däremot såg vi Sverige vända och vinna mot Norge i gruppspelet till damernas handbolls-VM. Vissa jublade och vissa inte runt borden...

I dag tig vi återigen trapporna ner till Puerto Ricos hamn, strosade runt lite, byggde sandslott vid havet och gick sen upp till hotellet igen och badade i poolen. 
(null)

(null)

På kvällen blev det återigen all inklusive-mat. Den här gången äntligen med köttbullar = barnen nöjda. 

Sen hängde vi lite i spelhålan. Signe körde motorcykel ...
(null)

... medan vi andra spelade Pacman.
Sen gick mammorna ett parti biljard. 

(null)

Innan sängdags kollade vi förstås som vanligt på Julkalendern. :)

Puerto de Mogán

(null)
Utsikt från hotellet. Där - drygt 700 trappsteg ner - ligger stranden. 

(null)
I dag blev det en utflykt till Puerto de Mogán där vi träffade Marias kollega och hennes man, som också är på Gran Canaria just nu. 
Pittoreska gator med vackra hus och frodig bougainvillea. 

(null)
Barnen. 

(null)
Hamnen. 

(null)
Tillbaka på hotellet - Signe poserar efter ansiktsmålning i Lollo & Bernies klubbhus. Klänningen nedsölad med chokladglass, därav outfiten med badbikini & shorts...

Gran Canaria

I går anlände vi till Las Palmas för en vecka på Gran Canaria. Det blir vår fjärde gång på ön, men den första i byn Puerto Rico, som formligen klättrar på bergssluttningarna ner mot havet. 

Hotellet vi bor på är uppbyggt som en labyrint, med hissar och gångar överallt. Vi for runt som fyra yra höns med resväskor innan vi hittade vårt rum, som ligger åtskilliga våningar och två olika hissar ner från poolområdet...

Hotellrummet har "havsglimt" förvisso...
(null)

... men mest utsikt över det vackra grannhotellet:
(null)

Semestern började grandiost med att Vidars uppblåsbara badleksak gick sönder efter en stund i poolen första dagen och att Signe kräktes under natten...

Men i dag mådde hon bättre och vi beslutade att ta alla drygt 700 trappstegen ner till stranden....

(null)
(null)
(null)

... och sen upp igen. 

(null)

Sen blev det poolhäng resten av dagen. 

(null)