Fler coola t-shirtar

Vidar har fått ännu fler coola tröjor av Marias lokförarpolare Pelle.


Här med Ramones. En vild debatt har pågått på Facebook huruvida Vidar ska få ett trumset eller elgitarr i present, jag röstar på elgitarr.


Och här med Gun´s and Roses.

Maria och Vidar poppar Ramones just nu via Spotify. Hey ho, let´s go!

Tuff kille på kalas

Så här såg Vidar ut i helgen då han var på fika hos Rebeckas syssling Max.


Vårfixande

Våren har kommit på riktigt, och det tycker vi är härligt. I helgen var vi på landet och vårfixade i trädgården.
Vidar ville som vanligt hjälpa till i växthuset:Annars har det blivit några vårpromenader i stan den senaste veckan. Och det bästa med det, tycker Vidar är att man får dricka festis. :)


Längs Eskilstunaån.


På Tingsgården.

Fikakillen

Vidar är tack och lov bättre från öroninflammationen. I går var morfar Arne på besök och satt barnvakt fyra timmar medan båda mammorna jobbade. Vidar fick till sin stora glädje hjälpa morfar att diska. Varpå morfar var tvungen att ringa sin dotter och fråga var Vidars strumplåda fanns, eftersom han blivit lite blöt om fötterna...

I dag jobbade Maria, så Rebecka och Vidar tog en promenad på stan och runt ån, för att sedan landa på Tingsgården och ta en fika på tu man hand. Vi satt där mitt emot varandra vid ett litet bord. Jag drack kaffe och Vidar drack festis med sugrör, och tittade storögt på alla människor runt omkring. Han sa inte ett knyst på säkert en kvart. Så spännande var det!

När Maria kom hem blev det storhandling. Så fort vi kom hem var det dags för kvällsdosen av Kåvepenin. När jag köpte medicinen sa kvinnan på apoteket att det kan vara lite svårt att få i barnen Kåvepenin för det är så äckligt, men man kanske kunde hälla i lite Oboy-pulver. Jag såg framför mig en kamp två gånger om dagen. Framför allt efter att jag provsmakat sörjan själv.
Men Vidar är som bekant inte kräsen med maten. "Slurp slurp. Finns det mer?"

Sedan dags för tandborstning. Det är nästan Vidars främsta gren nuförtiden. Jag vet inte om det är vanligt att 1,5-åringar böjer sig fram över handfatet och spottar ut tandkrämen när de är klara, men Vidar gör det i alla fall. (Helst flera gånger under tandborstningen.) Han har ju sett sina mammor göra så... (Man får definitivt passa sig vilka saker man visar sonen att man gör...)
Första gångerna slog han huvudet i kranen, men nu går det galant.

Sova har det däremot varit svårare med de senaste kvällarna. Ända sedan han var ledsen och vi gjorde misstaget att ta upp honom och ge honom lite av vår mat. Nu vägrar han att sova, oavsett om han ser oss laga mat medan han nattas eller inte. Ikväll låg han och vrålade otröstlig i sängen, tills det inte fanns annat att göra än att ta upp honom. Han satt i Marias knä en stund i tv-soffan, och sedan gick det äntligen att lägga honom.

I morgon blir det loppis i Sméhallen och sedan en tripp till landet.

Vi tävlar om ett linne

Vår vän Pernilla har en tävling på sin blogg där man kan vinna barnkläder.

Vi tävlar om det här fina linnet:


Öroninflammation

Lille Vidde har fått öroninflammation.
I natt sov han lite dåligt och i morse fick han slumra en stund i mammornas säng. Han ville sova, men vaknade hela tiden. Till frukosten var han gnällig, och tog sig åt örat.
Maria ringde och fick en tid på vårdcentralen på eftermiddagen. Läkaren tittade i örat (inte populärt) och konstaterade rodnad. Rebecka hämtade ut medicin på väg hem från jobbet.

Efter Alvedon, nässpray och Kåvepenin sover nu lillgubben. I morgon blir det inget dagis, utan Maria får vabba lite och sen kommer morfar Arne.

Nu är det vår!

Påsk på landet, i solskenet. Då ser det ut så här:


Krokus.


För några veckor sedan var det skidspår här. Nu är det snart golfbana igen.


Vidar hjälper till i mammas växthus.


Vidar med lagom stor kratta...


Crasse.


Vidar med lagom stor skottkärra.


Vidar tyckte det var superskoj att åka skottkärra.
Vilket inte framgår på den här bilden.