Sälen - dag 1

På plats i Sälen. Anlände i går kväll efter en resa som gått bra fram till de sista 20 metrarna: uppfarten till stugan. Snömodden tog en lätt seger mot vår Toyota Avensis. Retligt nog stod stuggrannarnas bil snyggt parkerad uppe vid stugan. "Fan, vad har de för bil som klarar att köra upp dit så enkelt?", svor Maria. Det visade sig vara en Tesla.  Man får vad man betalar för, tydligen...

Vi installerade oss i Sälens trängsta stuga. Man får inte vara mycket större än Maria och jag för att ta sig in i duschen eller upp till övervåningen på våningssängen... Man kan inte stå vid spisen eller diskhon samtidigt som nån sitter vid den sidan av köksbordet. Men finns det hjärterum... :)

I dag började skidskolan för Vidar och Signe. Vidar hävdade i morse att han glömt bort hur man åker skidor. Det var lögn förstås. Han åker lugnt och kontrollerat. Men inte så fort... "Sväng lite oftare", tycker jag, när han åkt från ena sidan av backen till den andra och tillbaka igen lite för många gånger. 

Signes grupp hängde runt "bandet" och tränade på "glasstruten" (ploga). 
Sedan gick hon och Maria till ett lekland och rasade av sig nån timme. Efteråt åkte vi och käkade våfflor. Ja, alla fick inte våffla, eftersom vissa inte verkade så upplagda för annat än att lida sviterna efter leklandet:

I morgon blir det nog samma härliga väder som idag (typ snöstorm), så det blir kanske bad på eftermiddagen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback