Kläder och utveckling

I dag var Vidar och jag (Rebecka) på stan. Jag skulle till Clas O och köpa lite grejer, men kunde förstås inte låta bli att kolla in reorna på barnkläder här och där...
Dagens fynd:


Ett par snickarbyxor, stl 6-9 månader (till i sommar).
En pyjamas i stl 68.
En body med långa ben och ärmar med ekorretryck, stl 62-68.
En snygg väst i stl 68 som han ska ha tillsammans med en vit body med krage som han fått av Johan och Birgitta.
Samt en förpackning med vind- och väderkräm från Weleda, som kan sitta fint när det är många minusgrader ute.

När jag la Vidar i vagnen såg det ut som att vagnen krympt. Vidar fick ju nästan inte plats! Hoppas att han inte blir så mycket längre innan han kan sitta själv i sittvagnen...Tittut!
(Obs, Vidar har lyckats med detta tilltag helt själv. Mammorna är oskyldiga...)På fredag fyller Vidar fyra månader. Lite utvecklingsuppdatering:
* Han somnar runt klockan 19 och vaknar runt klockan 7. Och vaknar däremellan runt var annan/var tredje timme och vill ha mat. Han sover i sin egen spjälsäng, som han gjort sedan han var nyfödd. (Utom när Rebecka somnar under amningen - som sker i sängen - och inte vaknar förrän Vidar vill ha mat nästa gång...)
* På dagen går det mellan 2 och 5 timmar mellan amningarna. Oftast 3-4 timmar. Amningen tar cirka 10-15 minuter på dagen.
* Han har storlek 62-68. Exakt hur lång och tung han är får vi reda på på fredag när vi ska till barnmorskan. Men jag gissar på att han väger 7-7,5 kg.
* Han gillar att hålla i saker som skallrar och prasslar. Han skakar skallran fram och tillbaka och verkar förstå att det framkallar ljud.
* Allt man sätter i hans händer stoppar han i munnen.
* Han tar gärna tag i saker i sin närhet och drar till. Borddukar, handduken under huvudet, mammornas hår etc.
* Han älskar när man sjunger eller spelar musik för honom.
* Han har börjat förstå tittut.
* Han har börjat ge korta riktiga skratt, i stället för att bara le och tjuta.
* Det verkar klia i munnen, för han gnider nappen längs gommen, tuggar ofta på fingrarna och dreglar mycket. Vi har inte sett till nån tand än, men kanske är det på gång. I natt bet han till ordentligt när jag ammade honom, och det var INTE skönt!
* Han kan inte krypa, men när man lägger honom på mage kan han både lyfta på huvudet och rumpan. Dock inte samtidigt... Och magen ligger ständigt i golvet.
* Han kan stoppa in nappen i munnen själv när han dragit ut den. Ibland. Men ibland ligger han och gråter och vill ha nappen, som han har i sin hand... Och de gånger han stoppar in den själv är det inte alltid den kommer åt rätt håll...

Kommentarer
Postat av: Caroline

Oh vad roligt att läsa om hans utveckling. Hur mycket sover han på dagarna?

Postat av: Rebecka

Lite olika. Men oftast 1-2 timmar på förmiddagen och en stund på eftermiddagen. Men ibland bara en gång om dagen. Hur mycket sover Teddie?

2009-01-09 @ 14:14:32
URL: http://mammamammabarn.blogg.se/
Postat av: Caroline

Jag tycker han sover mest hela tiden. :-) Nejdå, men det brukar bli tre sovomgångar under dagen. Och så egentligen från klockan sju på kvällen (fast amning varannan timme...).

2009-01-14 @ 17:41:25
URL: http://engvall.almblad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback