Hemma

Idag vid 19-tiden kom vi hem till lägenheten. Vi var inte säkra på om vi skulle få åka hem idag för de var lite oroliga att lille Vidar hade lite gulsot. Han är lite gul och då var de oroliga att han skulle ha för höga värden men som tur var så hade han inte det och vi fick åka hem.

Det är visst ganska vanligt att barn är lite gula, detta beror på att barn vid födseln har ett högt blodvärde och en del röda blodkroppar ska brytas ned. Det gula färgämnet i blodkropparna ska tas om hand av levern och den kan vara lite omogen.Då går färgämnet ut i huden istället. Oftast går detta bort av sig själv men om bebisen blir mycket gul och slö så kan man behandla det med hjälp av ljusbehandling. De ligger under en lampa i ett dygn. Detta slapp vi som tur var men vi ska tillbaka på lördag för att göra en liten efterkontroll och vägning.

På måndag har vi fått en ny tid på BB för den andra läkarundersökningen.

Imorgon ska vi hämta paket från Caroline och Johan, vi är såå nyfikna på vad det kan vara. :)

Rebecka får skriva lite imorgon, just nu sover både hon och Vidar bredvid mig i soffan, helt utmattade efter att i princip ha ammat sen vi kom hem....han är hungrig den lilla killen!

Och tack alla som skrivit här i bloggen, vi har följt kommentarerna via våra mobiler.

Kommentarer
Postat av: Emma

Skönt att det inte var allvarligt och att ni har fått komma hem och vila ut. hoppas ni har fått sova lite i natt. han är så fin eran Vidar önskar er all lycka alla tre. kramar

Postat av: Caroline & Johan

Undrar hur ni visste att det var från oss, hehehehe (hoppas det kom fram helt). :-)

2008-09-12 @ 08:56:35
URL: http://engvall.almblad.se
Postat av: Maria

På avin stod det "Avsändare: Caroline och Johan" :) Och vi känner inte så många andra Caroline och Johan. Jag ska åka och hämta ut det om en stund efter att vi ätit frukost.



Och nej, så mycket sömn har det inte blivit. Han tyckte att det var läskigt att komma till ett nytt ställe med nya dofter och läten och så två katter....Så han skrek mellan 11 och 2 ungefär, och då pratar vi SKREK som i opera eller nåt annat. Röstresurser har han grabben i alla fall. :) Synd om grannen som bor ovanpå bara...



Men katterna tog det bra, de var framme och nosade och Crasse var till och med upp i sängen och gosade en kort stund när Vidar låg hos Rebecka och ammade. Men vi ska hålla dem ifrån honom ett tag så att de inte blir för närgångna.

2008-09-12 @ 10:07:59
URL: http://solkurva.blogg.se/
Postat av: Anna-Karin

Hej på er!

Fantastikt fina bilder på lillkillen och mammorna! Ja, visst är det härligt med riktiga operaskrik :)! Eller inte ? Hoppas att det ger med sig och att ni kan vila mellan varven. Min lillkille hade ju en del skrikproblem så vi gick med honom på underarmen (han låg på mage) och vyssade lite titt som tätt. Tips är öronproppar om det blir alltför högt. Det är en häftig tid att lära känna den lille...

Kram

Anna-Karin

2008-09-12 @ 12:27:28
Postat av: Caroline & Johan

Öronproppar - eller så kan ni tjuvlåna vår present. ;-)

2008-09-12 @ 12:32:17
URL: http://engvall.almblad.se
Postat av: Maria

Tack o bock för den fina presenten C&J! Nu kan vi springa på konserter även i fortsättningen. :)



Vi fick ett par babyhörselskydd till Vidar för er som undrar.

2008-09-12 @ 19:04:45
URL: http://solkurva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback