Kan själv. Sova också.

Hur lätt eller svår Vidar har varit att lägga har varierat under hans dryga tre år. Vissa perioder har man bara kunnat lägga ner honom i hans säng, säga godnatt och gå ut. Sen har han somnat av sig själv efter en liten stund.
Vissa perioder har han varit jättestökig, man har varit tungen att ligga hos honom och han har bökat runt i sängen i evigheter innan han kommit till ro.

Under en lång period nu så har rutinen varit som sådan att någon läst saga för honom inne i sovrummet, och sedan legat kvar hos honom tills han somnat. Oftast har han varit ganska lugn under tiden, men man har inte fått gå därifrån. (Undantaget mormor Monica, som resolut stoppar ner ungen i sängen, säger godnatt, släcker och går ut. Tyvärr verkar hennes auktoritet inte ha gått i arv...)

På sistone har Vidde börjat stöka med att han ska ha vatten och gå upp och kissa flera gånger varje kväll. Ikväll fick Maria nog när Vidar för andra gången skulle upp och kissa. "Ja gå upp då, men sen får du gå och lägga dig själv!" sa Maria, som hellre ville titta på På spåret än ligga och vänta på att Vidar skulle somna.

Sagt och gjort, Vidar gick upp och satte sig på pottan. När han var klar drog han upp blöjan och pyjamasbyxorna.
"God natt", sa vi, och Vidar försvann in på sitt rum och stängde dörren efter sig.

Vi kollade klart på På spåret, och tittade in till Vidar en halvtimme efter att han gått in. Där låg han i sängen, med täcke på sig, och sov som en liten gris. :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback