Inskolning

I går började Vidar sin inskolning på dagis. Vi kom dit strax efter frukost, och Vidar var lite blyg till en början. Men snart tinade han upp, särskilt när han kom ihåg att det fanns en kul spis att leka med längst in på dagis!
Samma dag började en annan ettåring att skolas in, Emilia. Hon är några månader yngre än Vidar, och går inte riktigt än. Dessutom finns det flera "nollåttor" där, men ingen av dem var där igår.

Det var bara runt tio barn på dagiset i går, mellan 2 och 5 år. Skönt att det inte var fullt ös första dagen. Flera av barnen kommenterade att det kommit nya barn, och ett av barnen trodde dessutom att det kommit nya fröknar... De flesta av de större barnen brydde sig sedan inte särskilt mycket om nykomlingarna, utom en treårig grabb som klappade Vidar på huvudet...

På grund av kylan (-13 grader ute) fick barnen stanna inne hela dagen. Innan lunch var det samling med sång, och Vidar fick önska "En kulen natt" och sken upp. Sen var det matdags. Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt och grönsaker. Mums, tyckte Vidar, och stoppade snabbt syltskeden i munnen så att en av femåringarna fick springa och hämta en ny...
Barnen delades upp i olika rum under lunchen, och eftersom det var väldigt få där, blev det skön matro. Vidar slevade in för glatta livet.
Efter maten följde han med en av fröknarna in till Strigelns äldreboendes kök med matvagnen. Han ville inte riktigt släppa maten med blicken...

Vidde brukar ju sova förmiddag, men det var inte helt lätt att få honom att sova i en ny säng, i ett nytt rum, när det hände så mycket runtomkring. Vi gjorde ändå ett försök, men han ställde sig upp i sängen och stod och snackade en kvart. Sen kom Emilia och hennes mamma in och då ville inte Vidar vara kvar där längre.
Strax innan två var första inskolningsdagen slut och vi gick hem och Vidar fick äntligen sova en stund.

I dag är Vidar och Maria på dagis igen. Jag skulle jobba, men är sjuk och sitter hemma och bloggar i stället. :)


Vi kände oss välkomna direkt!


Vidar vid sin favvoleksak på dagis.


Mums, banan till mellis.


Emilia och Vidar. Vidde har förstås hittat en av få grejer man inte får leka med på dagis, glas med värmeljus i...

Kommentarer
Postat av: Camilla Eriksson

Spännande med en ny fas i era liv! Filippa började inskolas idag en timme bara så hon har nog inte fattat att hon ska gå där än. Lite sent svar men jag har inte hört någon med vattenkoppor alls. Hoppas ni har det bra med allt. Kram Camilla.

2010-01-12 @ 15:07:52
Postat av: Caroline

Oh så spännande att läsa om inskolningen. Hur har resten av dagarna gått och hur kändes det för ER?

Postat av: Rebecka

I dag var det julgransplundring på dagis. Utomhus. Får höra sen hur det gick... Inskolningspersonalen var ledig+sjuk i dag, så Vidar fick börja lite senare på förmiddagen. Maria har kameran med sig i dag, så förhoppningsvis kan vi snart uppdatera med lite bättre bilder än dessa som var tagna med mobilen.

2010-01-13 @ 11:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback