8 månader

I förrgår fyllde Vidar åtta månader. Det blev inget speciellt firande, eftersom Maria hade födelsedagsfika i fredags.

Varje månad brukar vi ju bjuda på Viddes utveckling, så vi fortsätter väl på samma tema:

* Han kan sedan en kort tid tillbaka sitta stadigt. När han vill. Men oftast vill han stå. Han kan ju inte stå själv, men om man håller honom i händerna kan han både stå och gå väldigt bra.
* När han ligger på mage tar han sig inte framåt, men han rör sig som en klockvisare runt runt. Men han visar tendenser till att förstå att man ska ta i med händerna för att dra sig framåt, så det kommer nog snart.
* Han jollrar en del och säger dla dla dla och ta ta ta, till exempel...
* Han äter ALLT man stoppar i honom. Nu har vi ju inte försökt med särskilt konstiga saker, men rotfrukter, fisk, kyckling, köttfärs, frukt, gröt med mera slinker ner med ett ljudligt "mmmmm mmmmm". Den senaste tiden har vi börjat mosa maten i stället för att mixa, så att den är lite grövre, och det är inga problem.
* Han äter välling/bröstmjölk som morgonmål, gröt till frukost, puré till lunch, ibland fruktpuré till mellanmål och välling till kvällsmat. Däremellan ammar han några gånger.
* På nätterna sover han mellan 18.30 och 05.00, oftast utan att vakna en enda gång. När han vaknar brukar vi försöka förhala uppstigningen (eftersom mammorna inte är särskilt pigga kl 05. Vi har inte sovit sedan 18.30...) Men det slutar ofta med att han får amma eller äta välling. Sen slumrar han i bästa fall till en stund till. Men oftast inte...
* Han gillar att leka med saker som skramlar, pinglar och prasslar. Han intresserar sig för knappar och små lappar som sitter på kläder och leksaker. Han uppmärksammar småsaker, men har inte kommit på "pincettgreppet" än, så han kan oftast inte plocka upp t.ex. små matbitar och stoppa i munnen. De fastnar bara inne i handen och blir till gegga...
* Han har börjat bli arg när man tar saker ifrån honom.
* Man märker att han känner igen vissa sånger som han tycker extra mycket om, när de t.ex. kommer på en skiva mitt bland andra sånger. Favoriter är t.ex. Prästens lilla kråka, Imse vimse spindel och En kulen natt. Antagligen för att det ingår roliga rörelser...
* Han har kommit på hur kul det är med eko. Så fort vi går ut i trappuppgången börjar han låta "ah ah ah" och lyssnar på akustiken.
* Han har fyra tänder - två uppe och två nere.
* Han har storlek 74 i kläder och 19 i skor.

Kommentarer
Postat av: Ann

Vad kul att läsa om Vidars utveckling. Så duktig!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback