Godkänd halvåring

I dag var det dags för Vidars sexmånaderskontroll hos läkaren.
Först fick vi komma in till barnmorska Tuula som även hade en student hos sig.
Vidar tittade på dem i fem sekunder, och började sedan stortjuta!
De två damerna tog pedagogiskt ett par steg bakåt och tittade åt ett annat håll, medan jag klädde av Vidar. Sen var de vänner igen.
Han blev vägd (8230 g) och mätt (71,5 cm) innan vi fick komma in till doktorn.
Den svarte mannen som vi träffade sist var nu utbytt mot en vit kvinna, även hon med en student. Läkaren började med att hålla fram en pusselbit, som Vidar raskt grabbade åt sig. Läkaren antecknade i sina papper och mumlade godkännande. Sen slängde Vidar pusselbiten på golvet. Det antecknade inte läkaren. Som tur var.
Sen lyssnade både doktorn och studenten på Vidars hjärta och lungor. Fontanellen, ljumskarna och höfterna kollades, och även att gripreflexerna var borta och att Vidar ansträngde sig lite för att hjälpa till när läkaren drog upp honom till sittande.

Enligt en föräldratidning jag läst, skulle läkaren även fråga om barnet kan jollra ba-ba-ba eller vö-vö-vö eller, ja ni fattar. Det kan han inte. Så det var väl tur att de inte frågade. Då kanske han inte blivit godkänd. Nu blev han det, och vi kunde åka hem och fira hans sexmånadersdag, ett par dar försenade, tillsammans med våra familjer.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Teddie försökte gratulera Vidar på sexmånadersdagen här i kommentarsfältet för ett par dagar sedan - men det gick inte så bra. Hoppas det går bättre nu - för då kan vi ju passa på att säga grattis till läkargodkännandet! :-)

Postat av: Rebecka

Jo då, det funkade:

http://mammamammabarn.blogg.se/2009/march/6-manader.html#commentVidar tackar och bockar! :)

2009-03-12 @ 10:33:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback