Första tandläkarbesöket!

I dag var Vidar hos tandläkaren för första gången. Det började med att tandläkaren informerade en grupp bestående av tiotalet ettåringar samt deras föräldrar om att man inte får ge barnen kakor och godis. Väldigt bra att veta tyckte vi, som annars brukar ge Vidar sega råttor till frukost, wienerbröd till lunch och kokosbollar till middag.

Ettåringarna var måttligt intresserad av tandläkaren och hennes infopärm, men föräldrarna nickade och låtsades lyssna intresserat medan de försökte hålla koll på sina ungar.

Sen släpptes alla ut i ett stort utrymt konferensrum med en byggnadsställning i mitten, som var perfekt att hålla sig i för små barn som nääästan kan gå. En och en kallades barnen in till tandläkaren. Vi gick in sist. Under tiden socialiserade barnen med varandra. Eller, alla utom Vidar, som kröp åt andra hållet. Förutom när han pussades med några av tjejerna. Men när det kom en närgången kille som skrattade med hela ansiketet medan kan knuffade omkull Vidar, tyckte inte Vidde att det var nåt kul.

Till sist fick vi då komma in till tandläkaren, som lite förvirrat undrade vem av oss som egentligen var Vidars mamma. När vi rett ut det så frågade hon hur många tänder Vidar har, och konstaterade att tio stycken var rätt mycket för en som inte fyllt ett. Men att det var helt normalt att till och med ha fått ett par kindtänder. De sitter en bit bak i överkäken, så det kommer att tillkomma en eller ett par tänder mellan dem och framtänderna hoppas vi...

Vidar kommer att kallas till tandläkaren nästa gång när han är tre år. Så mamma Maria har god tid på sig att överföra sin tandläkarskräck på honom. ;)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Nåja, skräcken finns nog även i Rebeckas rakt uppåtstigande led (eller vad det nu heter).

Morfar

2009-08-25 @ 23:11:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback