En bebis i ugnen


"Titta mamma, det är en bebis i ugnen!"

Fördelen med att ha en gåstol, är att man kan upptäcka en massa roliga saker, som man aldrig gör när man är fjättrad i en babysitter, eller ligger som en säl på golvet och sprattlar.
En väldigt rolig grej är ugnen. Det bor nämligen en bebis där inne, har Vidar upptäckt! Den är misstänkt lik honom själv, så han börjar misstänka att det är ett syskon till honom, som mammorna ugnssteker till middag.

En annan kul grej är skåpen i köket. Dem kan man plötsligt öppna. Och eftersom mammorna inte tror att det går att öppna dem mer än några centimeter, innan de slår i själva gåstolen, så får man hållas medan mammorna pysslar med annat i köket.
Men mammorna har fel. Det går jättebra att öppna hela skåpet. Och om inte mamma hade varit så blixtsnabb i tanke och handling, hade man fått känna på hur det är att få ett våffeljärn i huvudet. Det hade säkert varit intressant.


I dag blev det fiskgryta till lunch.
Mums filibabba tyckte Vidar. Precis som han tycker om det mesta ätbart som stoppas i hans mun.
Fast fiskgryta och fiskgryta... Det var väl det medan det låg i kastrullen, men efter en omgång med mixern såg det ju ut som vilken annan barnmat som helst...
Den bestod i alla fall av potatis, morot, ärtor, sej, persilja och dill, toppat med lite rapsolja.
Om mammorna skulle äta lika bra mat som Vidar, skulle till och med Anna Skipper bli nöjd. (Eller kanske inte. Ingen av oss dricker spirulinadrinkar till frukost.)I dag fick Vidde ett paket av sin kompis Teddie - en bitring med vatten i! Man lägger den i kylen så blir den sval och skön att bita på, när man håller på att få tänder.
Tack Teddie! :)

Kommentarer
Postat av: Karin

Haha!! Det är farligt att vara bebis och ha gåstol, dels kan man hamna i ugnen och stekas till middag eller få våffeljärn i skallen, inte bra. Ni får sätta en störtkruka på Vidars lilla huvud så kan kanske kan klara sig från fallande våffeljärn iaf! Kramar

Postat av: Caroline

Teddie har en likadan, men jag visste faktiskt inte att man skulle lägga den i frysen, haha. :-) Tack för tipset!

2009-04-07 @ 19:49:15
URL: http://engvall.almblad.se
Postat av: Rebecka

Jag har för mig att man inte ska lägga dem i frysen, där de säkert kan spricka eller nåt, utan i kylen... Testa det! :)

2009-04-07 @ 21:22:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback