Sömntest

I går var det tänkt att vi skulle ordna fika för föräldragruppen.
Det blev inte riktigt så.
Ingen kunde komma.
Men de är ju inte de enda vi känner med bebisar! Så lite snabbt samlade vi ihop ett annat gäng bebisar med mammor. Marias gamla kompis Annis med lilla Ellinor, samt två mammor från regnbågsgruppen i Skiftinge - Jennie med Sam och Mia med Allan.


Vidar undersöker dammsugarslangen (ja han har pyjamas på sig, bilden togs inte vid fikat :).
Allan i mamma Mias knä."Gamlingarna" i gänget: Ellinor och Sam, 9 respektive 10 månader. Vidar ligger och krälar bakom Ellinor.
Härom dagen var vi på BVC för 7-månadersvägning och mätning.
Då tog vi upp det här med att Vidar fortfarande äter flera gånger under natten. Barnmorske-Tuula sa att barn över 6 månader inte ska behöva vakna och äta på natten. ("Säg det till Vidar, inte till oss", tänkte vi...)
Men hon hade i alla fall lite förslag på hur vi ska få bort nattmatningarna. Vi har ju börjat stoppa om honom utan att mata när han vaknar vid 22-tiden. Det tyckte hon inte. I stället ska han få mat då (när vi ändå är vakna) för att sedan förhoppningsvis sova resten av natten. Om han vaknar ska vi stoppa om, prata lite lugnande och sen gå därifrån. (Hon tyckte att han ska ha eget rum, men dit har vi inte kommit än...)

Vi testade i natt. Vidar vaknade kl 23 och fick mat. Somnade om.
Vaknade kl 01, Maria (som inte "kommer med maten") gick upp och stoppade om. Vidar skrek. Maria la sig. Efter 20 minuter tystnade Vidar och somnade.
Vaknade igen kl 03. Samma procedur igen.
Vaknade åter kl 04.30. Samma procedur, men han somnade om mycket fortare.
Vaknade igen 06.30 och fick amma.

Godkänt resultat första natten tycker vi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback