Konditionsstart från noll

Vidar har börjat bli riktigt duktig på nätterna. Han sover i sin spjälsäng och vaknar varannan timme ungefär och signalerar med ett gnyende att han vill ha mat. När han ammat i cirka en halvtimme somnar han och jag kan lägga tillbaka honom i spjälsängen. Ibland somnar dock jag också, och vaknar inte förrän han vill ha mat igen... Men det är ju inte hans fel!

Däremot är han lite kinkigare på dagarna. Han sover inte långa stunder i taget, ens på eftermiddagarna (som han gjorde i början). Undantaget är om han är på promenad i vagnen, eller sitter i bilen, då kan han sova ordentligt.

Han är heller inte så sugen på att ligga vaken i babysittern/spjälsängen/soffan och bara vara "söt bebis". Rätt snabbt blir han gnällig och inget annat än mat gäller. Det här betyder ju att jag måste amma i princip konstant, även när jag äter. Vi hoppas att detta är ett övergående stadium, och att jag inte alltid måste amma så här ofta, utan t.ex. kan hjälpa till att laga mat då och då...


De senaste dagarna har vi varit ute på 30-40 minuters barnvagnspromenad varje dag. Otroligt skönt att komma ut i friska luften lite. Annars känner man sig lite som en zombie här inne i lägenheten... Det är lite knepigt att ta sig ut med vagnen ensam, eftersom jag måste släpa den och Vidar ner för trapporna. Så vi tajmar in promenaderna när Maria slutat jobba. Men så snart vi köpt en ordentlig kedja ska vi ställa barnvagnsunderredet i cykelrummet, och då blir det lite lättare.

<---- Vidar på promenad i konstmuseiparken.

Jag skulle gärna vara ute flera timmar om dagen och promenera, särskilt i det här sköna höstvädret. Men dessvärre sätter min kondition, eller snarare brist på kondition, stopp för det. Jag har ingen chans att hänga med i Marias promenadtempo, och rätt snabbt får jag en magsmärta som inte kan tolkas som annat än håll. Men det kanske inte är så konstigt, när man knappt rört sig de senaste sex månaderna...

Kommentarer
Postat av: Caroline

Oh, vad söt han är, längtar efter fler bilder på Vidar och hans mammor!

Postat av: Camilla Eriksson

Hej på er!



Nu är vi hemma o försöker lära känna denna nya familjemedlemmen. Hon sover precis hela tiden utom den första natten då det var lite kinkigt. Man kan ju bara hoppas att det håller i sig. Hon ska heta Filippa, Clara, Vilma men vi vet inte vilket av de två första namnen som hon ska kallas. Vi måste träffas snart men just nu så känns allt väldigt nytt o även om storasyskonen är helt underbara mot henne så är det lite påfrestande som förälder att hela tiden ha hjälpsamma storasyskon som vill hjälpa till. Er lille Vidar verkar vara precis som min Oliver. Tyvärr så höll det där med amningen och sovningen i sig hela första året, men så blir det säkert inte för er. Kram på er!

2008-09-25 @ 19:06:45
Postat av: Rebecka

Camilla: Grattis igen till lilla tjejen! Vi måste absolut ses framöver! Hör av dig när det blivit lite mer stabilt hos er. Kattis ringde i dag också och vill träffa Vidar. Vi kanske kan samordna nåt?

2008-09-25 @ 21:01:52
URL: http://mammamammabarn.blogg.se/
Postat av: Malin

Hej. är en kompis till Lotta som brukar kika in här och titta på er fina familj. Och en dag fick jag syn på Camilla, henne känner jag sen hästtiden när vi var små. Världen är bra liten!

Sköt om er och trevlig helg.

2008-09-26 @ 19:35:42
Postat av: Rebecka

Malin: Ha ha vad skojigt! Kul att du hittade hit!

2008-09-26 @ 23:15:07
URL: http://mammamammabarn.blogg.se/
Postat av: Astronauten

Rösta på mig och vinn en snygg och hipp mobiltelefon!

http://microsites.nokia.se/6220/index.php?thanks=1#/grid/1/-1/votes/5185986

2008-09-26 @ 23:18:43
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback