Återträff

I dag har Vidar och hans mammor varit på återträff med föräldragruppen, och träffat en massa färska bebisar. Fast färskast av alla var Vidar själv, eftersom flera av de andra fötts för tidigt, medan Vidde helst ville stanna kvar i magen för evigt...
Nu var det betydligt enklare att prata med de andra paren. När alla (eller i alla fall hälften av oss) gick runt med stora magar fanns det inte lika mycket att snacka om som nu, när vi har varsin guldklimp att jämföra.
Och alla hade en hel del att berätta om sina förlossningar och den första tiden därefter. En hade inte fattat att hon haft värkar hemma och var öppen 9 cm när hon kom in och en hade blivit snittad akut eftersom hennes lilla tjej var lite för slö för att ta sig ut av sig själv. Alla de andra fyra paren i gruppen hade fått flickor!



De senaste dagarna har Vidar börjat bjuda oss på några små smajl! Medvetna, alltså. De han levererat tidigare har nog mest berott på magknip... Men nu ler han liksom med hela ansiktet, och fokuserar blicken på oss. Härligt! :)

I dag rann också den första tåren nerför Vidars kind när han gallskrek.

Man märker verkligen att Vidde är mer närvarande nu, kan fokusera blicken och har så smått börjat jollra när han ligger vaken. Han har också blivit riktigt stark både i armar och ben, och kan hålla huvudet uppe låga stunder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback