Bära barnet

Vi håller på och funderar på vad vi ska bära barnet i när det är fött. Eller snarare, Maria funderar. Eftersom jag burit det i nio månader är det hennes tur sen. ;)

Bärsjalar känns lite väl hippieaktigt, så det får nog bli en bärsele. Dessvärre verkar det som att Babybjörn mutat in hela marknaden bland butikskedjorna, men inte är särskilt ergonomiska. Så om man inte bor i Stockholm eller Göteborg så får man köpa bärsele på nätet utan att ha provat den.

Någon som har nåt bra tips på bärselar? De ska helst gå att använda även på en nyfödd (ha stöd för huvudet) och man ska kunna lägga barnet i selen innan man trär/knäpper selen på sig (slippa sätta på sig selen först och sen krångla ner barnet i den).

Vi har hittat några förslag:

* Beco butterfly. Finns i en massa 70-talsmönster, oftast med brunt som bas. Tyvärr har Marias favoritfärg (Addison) utgått. Och min favorit, Sophia, kanske mest passar en flickbebis?

* Manduca. Finns i "normalare" färger som rött, svart och vitt (och turkos, men det kommer inte att hända, not on my watch!) Den har stöd för huvudet för små bebisar, och kan bäras både på ryggen och magen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback